"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 06/09/2012PSM-IV-ExM denuncia l'ús privat per part d'hotels d'espais públics a la costa de Magaluf

Els econacionalistes denuncien els efectes negatius d’aquests projectes turístics sobre la qualitat de vida dels residents

Avui matí el coportaveu de la coalició PSM-IV-ExM David Abril i el portaveu a Calvia, Rafel Sedano han posat de manifest dels efectes perversos de la declaració d’interès autonòmic del projecte turístic de n’Escarrer a Magaluf i dels seus efectes concrets a la petita badia d’aquest nucli calvianer, i el perill que l’experiència es repliqui a altres indrets de les Illes.

 
A Magaluf on ja existeix “Punta Ballena”, que és la foto d’un model turístic exhaurit i a l’altre extrem de la badia, una mica més “preservat”, es troben els nous projectes de reconversió hotelera del grup hoteler d'Escarrer. El problema real és que des de la primera declaració d’interès autonòmic del projecte de reconversió, aquesta zona costanera ha retrocedit a la Mallorca dels anys 60, on l’única llei era i és la del capital especulatiu. Alguns exemples:

 
- Obres en ple mes d’agost a primera línea (fotografies adjuntes)
- Perjudicis per als residents permanents o temporals: renou dels catamarans-discoteca (denunciat, sembla que la policia ha intervingut amb un cert èxit, de moment), renou dels concerts a l’aire lliure d'hotels privats (amb uns altaveus de milers de watts de potència) que afecten tota la badia.
- Modificacions unilaterals dels carrers/geografia de la zona i en els accessos a la platja.
- Privatització de la platja
- Hotels que van agafant més tros de platja del que els pertoca i modifiquen elements de l’entorn.
- Pantalans artificials i camins amb cartells de “Propiedad privada / Prohibido el paso”. D'aquesta manera creen confusió als vianants de si poden passar o no per un espai públic.
 
Des de la coalició han mostrat preocupació que si aquestes han estat les intervencions fetes en ple mes d'Agost, què es podrà arribar a fer aquest hivern? A més des del Grup Parlamentari presentaran a la comissió de turisme una pregunta relativa a aquesta denuncia que fan:  "És conscient el Conseller de Turisme de l'impacte negatiu que genera la declaració d'interès autonòmic del complex hoteler de Magaluf (Calvià) sobre la qualitat de vida dels residents i visitants d'aquest indret?".


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: