"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 11/05/2012

Mentre retalla l’educació, el Govern del PP troba doblers per concertar un centre de l’Opus

PSM-IV-ExM critica que la Conselleria concerti el centre de l’Opus al Parc Bit, ja que no es justifica per raons tècniques sinó ideològiquesLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa critica que el Govern del PP hagi decidit concertar el centre educatiu Aladern, ubicat al Parc Bit de Palma, la qual cosa costarà de l’ordre de 400.0000 euros anuals a tots els ciutadans. La coalició considera que la filosofia educativa de l’Opus Dei, com ara, la segregació d’alumnes per sexes a partir de primària, és un model que no és casa amb una oferta pública.

 

El diputat Antoni Alorda considera que el concert no està justificat en un context en què s’està reduint sensiblement el pressupost destinat a Educació: “Enmig d’una voràgine de retallades, que afecten de ple al personal de suport dels centres, no és acceptable que es destinin recursos públics a concertar nous centres; per altra banda, la població escolar no creix i el PP ha augmentat el nombre d’alumnes per aula, per tant, és incongruent concertar més aules privades”.

 

A més, Alorda remarca que el centre està ubicat fora d’un nucli de població, en el parc Bit, i, per tant, es dificulta el desplaçament dels alumnes.

 

El diputat del PSM-IV-ExM afirma que “la decisió de concertar aquest centre està motivada únicament per raons ideològiques. Queda clar que el Govern del PP està primant la seva ideologia ultraconservadora, abans que la qualitat de l’ensenyament públic, “és curiós que el PP denuncia contínuament que hi ha adoctrinament a les aules i la seva recepta sigui concertar amb l’Opus”.

 

El PSM-IV-ExM qüestiona que el Govern hagi publicat la relació de col·legis en l’oferta educativa de les Illes Balears 2012-2013, precisant quins són els centres concertats quan encara no s’ha resolt la convocatòria dels concerts de la resolució de 26 de gener de 2012. A més, la coalició apunta que vetllaran perquè no es concertin places que ja estan ocupades, com sembla que pretén la Conselleria, perquè així s’eludirien els criteris d’escolarització públics.

 

En tot cas, Alorda agraeix al Govern que en la justificació del concert amb Aladern no s’excusi amb la sentencia de l’any passat sobre el curs 2007/08, com, segons el diputat, fa sovint el PP, perquè no hi guarda relació. Que els motius de denegació de 2007 no fossin acceptats pel tribunal, bàsicament perquè hi havia un conveni fermat del govern del PP de 2006 i aquest s’havia complit, no obliga ara a concertar el curs 2012/2013.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: