"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 09/05/2012

Bosch confirma que l’elecció de llengua comportarà segregació dels nins a les aules

PSM-IV-ExM es ratifica contra la mesura i recorda que s’hi ha oposat el Consell Escolar i ha creat tensions i desconcert a les escolesLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa considera molt negativa la mesura de segregar els nins en aules mallorquines i aules castellanes i entenen que el conseller d’Educació ha confirmat avui clarament aquesta conseqüència en reconèixer que els col·legis amb diverses línies separaran els nins depenent la llengua d’aprenentatge que hagin escollit, deixant al marge el projecte lingüístic del centre aprovat pel consell escolar.

 

Antoni Alorda, diputat de la coalició considera que distingir entre els nins i nines segons la llengua que elegeixin per a l’aprenentatge és un factor de segregació altament contraproduent per a la cohesió social i que cerca deliberadament transmetre que la llengua catalana no és la llengua de trobada a les Illes Balears. Segons Alorda, mentre el PP provoca greus atacs contra l’educació inclusiva, miren de distreure l’atenció satisfent la ultradreta castellanista, al cost de provocar divisions per apriorismes ideològics, i crear desconcert en els centres.

 

Alorda considera inadmissibles els atacs contra els qui defensen el català, una obligació estatutària, recorda, i tractar-los, com ha fet el PP, d’agents d’una dictadura catalanista. Alorda recorda que, entre aquests defensors, s’hi troben moltíssimes escoles, en una intensa campanya social d’enllaçats per la llengua, com també els principals actors de la comunitat escolar, des de les associacions de pares i mares, a associacions de professors, d’alumnes, de directors, de titulars de centres, experts o la pròpia UIB, fins al punt que el consell escolar va informar negativament el decret d’escolarització, “a tots els acusen d’agents de la dictadura catalanista?” –es demana Alorda.

 

El PSM-IV-ExM també critica que, en els casos que hi hagi una sola línia, el conseller hagi indicat que hi pot haver dos mestres per aula en un moment en què estan provocant l’acomiadament de centenars de professors i s’extingeixen programes de tractament de la diversitat i per a la integració. Segons Alorda “tant de bo els esforços es dedicassin a garantir la competència lingüística en anglès i tants d’altres reptes que afronten avui les aules.”

 


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: