"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 09/05/2012

PSM-IV-ExM rebutja la construcció a l’ANEI de Cala Blanca

Acusa el PP d’enganar els ciutadans i de tornar al desenvolupisme a ultrançaLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha criticat durament la intenció del PP de construir sobre l’ANEI del Cap des Llamp i en concret a la zona de Biniorella coneguda com Cala Blanca, al litoral d’Andratx. Antoni Alorda, diputat de la coalició, considera “un sarcasme i un engany” que el PP afirmés ahir  en un comunicat que protegia definitivament Cala Blanca: “però, de quina protecció parlen quan ara mateix és una àrea natural d’especial interès i, per tant, absolutament inedificable, d’ençà de la llei 4/08? Cala Blanca ja està protegida, ben al contrari, el que pretén ara el PP és urbanitzar sobre una part de l’ANEI. D’això en diu protegir?”

 

El PSM-IV-ExM acusa al conseller Company de covardia per no haver dit en cap moment que el Decret llei de mesures urbanístiques donava cobertura a urbanitzar ANEIs i denuncia la hipocresia dels dirigents del PP que havien reclamat la protecció de Cala Blanca durant l’anterior legislatura, quan eren a l’oposició, i, en canvi ara volen tornar fer edificables una part dels terrenys.

 

Alorda recorda que la llei 4/2008, de 14 de maig, de mesures urgents per a un desenvolupament sostenible de les Illes Balears, que va ampliar l’ANEI número 30 de la llei d’espais naturals, Cap des Llamp (Andratx), incorporant-hi terrenys urbanitzables de Biniorella (Cala Blanca), va ser aprovada sense cap vot en contra i que, en aquest espai en concret, el PP s’hi havia mostrat a favor de la protecció, fins i tot exhibint cartells reivindicatius en el Ple del Parlament i amb manifestacions a l’indret.

 

A parer del PSM-IV-ExM, com que el Decret llei no modifica expressament la delimitació de l’ANEI, no se’n pot desprendre una conseqüència tan greu com ho seria la d’entendre que faculta urbanitzar sobre un ANEI perfectament delimitat, i, per tant, consideren més que qüestionable que el planejament municipal pugui modificar la delimitació d’un espai inequívocament protegit per una llei en base a la interpretació que en fa d’una altra.

 

La coalició ha presentat una proposició no de llei en el Parlament on pretén que aquest es manifesti contrari a permetre la urbanització de Cala Blanca així com a la reducció de l’ANEI número 30, Cap des Llamp, de la llei d’espais naturals en la delimitació dada per la llei 4/2008. El PSM-IV-ExM també ha criticat el que ha qualificat d’obsessió del PP per la urbanització del vorera de mar i de recuperar urbanitzacions previstes els anys 70 com la de Sa Ràpita-Es Trenc o aquesta de Biniorella-Cala Blanca i anima a la mobilització popular per protegir els espais no urbanitzats.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: