"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 10/05/2012

PSM-IV-ExM reclama el suport del Consell a l'Hospital General i el Joan March, i el PP ho rebutja

El grup de consellers també reclama la protecció de Cala FigueraTancament Hospital General i Joan March

 

Davant la decisió de govern Bauzà presa fa dues setmanes de tancar l'Hospital General i el Joan March, el grup ecosocialista i sobiranista demanarà al Ple del Consell que es posicioni davant aquest fet ja que suposa una reducció molt important dels serveis sanitaris que s'ofereixen a la ciutadania. Segons paraules del Conseller Miquel Ensenyat: "ja veníem d'una situació dolenta, fa un any estàvem sota els llindars mínims en despesa sanitària de tot l'Estat i això ho agreuja encara més". Pel grup, aquesta decisió ha estat sobtada, arbitraria i brutal. Sense tenir en compte els malalts, famílies i treballadors/es.

 

Han escenificat, mitjançant cartells que simbolitzaven els missatges dels paquets de tabac, el seu rebuig: "Retallar en sanitat mata" (S'adjunta foto)

 

Cala Figuera

 

Després de la retirada per part del Ple de l'Ajuntament de Santanyí del pla especial que protegia la primera línia de Cala Figuera, el grup PSM-IV-ExM estaria a favor de la modificació del Pla Territorial de Mallorca, amb caràcter absolutament excepcional, ja que en aquest cas i tal com ha manifestat el sr. Miquel Vidal, conseller i batle del municipi, la seva intenció de continuar protegint aquesta zona, tenint en compte el consens arribat fins ara entre tots els grups per tal de no modificar el PTM.

 

Bous

 

El grup creu que no es pot afrontar una nova temporada taurina a Mallorca ja que es vulnera constantment i impunement la llei animal i la de protecció als menors. Denuncien que no hi ha control als accessos per tal que els menors de 14 anys no puguin accedir a aquest macabre espectacle. Tenint en compte que és el Consell la prestadora de llicència per tal classe d'activitats classificades demanaran de quines mesures es prendran per tal d'evitar aquests tipus de situacions.

 

Camions de bombers

 

També demanaran per la situació en la que es troben els camions de bombers pendents d'entregar a la institució insular. Ja que davant una situació d'emergència, només es disposa d'una auto-escala per a tota l'illa exceptuant el terme de Palma. Fet molt greu, que fins i tot mitjans estrangers estan començant a publicar.

 

Càrrecs confiança

 

Reiteraran la pregunta realitzada fa gairebé 6 mesos en la que es demana per la relació nominal (amb la informació sobre sou i adscripció del seu lloc de feina) de tot aquell personal de lliure designació del Consell de Mallorca, contractat de de l'inici de la present legislatura, incloses les entitats i organismes depenent de la institució. Fins ara no s'ha rebut cap resposta per part de la Consellera del Departament d'Hisenda i Funció Pública.

 

A més de les mocions anteriors també s'han presentat per tal de debatre sobre la situació de l'Orquestra Simfònica de Balears "Ciutat de Palma", l'estàtua del Rei Jaume II a Sineu i la possessió situada a la carretera de Lluc a Pollença per tal d'eliminar les barreres per poder accedir a la zona de domini públic.

 


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: