"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 03/05/2012

El Parlament reclama a l’Estat que no apugi les taxes aeroportuàries

La Comissió de Turisme aprova un punt de la proposició del PSM-IV-ExM, però rebutja amb els vots del PP sol·licitar un tractament especial als aeroports de Balears per compensar la insularitat i ajudar a la desestacionalització turísticaEl Parlament ha aprovat per unanimitat el primer punt d’una proposició no de llei del grup PSM-IniciativaVerds-Entesa en què es reclama al Govern de l’Estat “que la llei dels Pressuposts Generals per a l’any 2012 no estableixi cap increment de les taxes aeroportuàries que s’apliquen als aeroports de les Illes Balears, atenent a la seva especificitat, tant econòmica com social”.

 

La Comissió de Turisme del Parlament ha rebutjat, però, amb els vots del PP, els punts 2 i 3 de la iniciativa del grup nacionalista i ecosocialista. Així, el PP ha rebutjat sol·licitar al Govern espanyol “que hi hagi un tractament especial pels aeroports insulars, atenent a la seva especificitat, tant econòmica com social, i s’estableixin diferents categories de taxes, distingint entre taxes en temporada d’estiu i taxes en temporada d’hivern per ajudar a la desestacionalització turística”.

 

El PP també s’ha oposat que el Parlament instàs el Govern Espanyol “que la futura Llei de Modernització dels aeroports espanyols declari com a Societats de Gestió individual els aeroports de les Illes Balears i que s’apliqui als mateixos un Sistema Tarifari Propi, que permetrà establir distints preus pels diferents serveis que es donen a un aeroport”.

 

Delgado queda en evidència: el PP no ha presentat esmenes als PGE

 

D’altra banda, la diputada Joana Lluïsa Mascaró, que ha defensat la iniciativa, ha lamentat que el grup del PP al Congrés dels Diputats no hagi presentat cap esmena als PGE perquè la pujada de les taxes aeroportuàries no afecti a les Illes Balears, tal i com va assegurar el conseller Carlos Delgado en una intervenció al Parlament. Mascaró considera que Delgado ha quedat en evidència, ja que el període important per presentar esmenes als PGE és justament quan es tramita al Congrés.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: