"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 11/05/2012

PSM-IV-ExM al·lega contra l’hotel de Puntiró: “construint en sòl rústic no sortirem de la crisi”

Joan Font i Antoni Verger presenten les al·legacions dels grups al Consell i a Cort perquè no s’autoritzi l’interès general a aquest projecte d’hotel devora el camp de golfLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha presentat al·legacions contra la declaració d’interès general del projecte d’hotel a Puntiró, en sòl rústic i devora el camp de golf existent. Els portaveus al Consell i a Cort, Joan Font i Antoni Verger, han presentat el document en el registre del Consell, al carrer de Palau Reial. Ara, el projecte està en fase d’exposició pública.

 

Els representants nacionalistes i ecosocialistes consideren que la Comissió Insular d’Urbanisme no pot acordar l’interès general del projecte. Segons Joan Font, “amb el Pla Territorial a la mà, no es pot atorgar la declaració d’interès general per tres motius: l’ús de l’oferta turística complementària en un camp de golf no és permès; els únics hotels rurals en sòl rústic que estan permesos han d’estar vinculats a un edifici ja existent; i perquè el màxim de volum permès és de 1.500 m3, mentre que el projecte d’aquest hotel en preveu 39.000”.

 

Antoni Verger apunta que la zona està catalogada en el Pla General de Palma com a Àrea d’Interès Agrari (AIA), i per tant “és absolutament incompatible amb la construcció d’un hotel de cinc estrelles”. Verger ha afirmat: “pensam que la sortida de la crisi no pot ser seguir destruint sòl rústic i incrementar construccions en àrees no urbanitzades, que és l’òptica única del PP. Aquest no és el model que ens permetrà sortir de la crisi, al contrari, és el que ens hi ha duit, i ens hi oposarem fermament”.

 

Des del PSM-IV-ExM entenen que l’única via per permetre l’hotel de Puntiró seria modificar el PTM. Ara bé, Joan Font recorda que “el PP sempre ha dit que no modificarà el PTM si no és per protegir més. El primer incompliment és el que permet el macrohotel de sa Ràpita, tot i que el PP ho ha intentat vendre com una correcció d’error material. En qualsevol cas, de més verdes n’han madurades”.

ť
Documents

Al·legacions del PSM-IV-ExM al projecte d'hotel de luxe a Puntiró (190 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: