"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 01/05/2012

Biel Barceló: “som l’alternativa progressista a les polítiques del PP”

Durant la celebració del 1r de maig a Campanet el secretari general del PSM-EN critica el Govern Bauzá pel desmantellament de l’estat del benestar, per la submissió a Madrid i per les polítiques antimallorquinesEl secretari general del PSM-Entesa Nacionalista, Biel Barceló, ha aprofitat la seva intervenció en el tradicional acte de celebració del Primer de Maig a l’ermita de Sant Miquel de Campanet per demanar als militants de la formació “confiança, ambició i compromís” per tal de “liderar l’alternativa progressista a les polítiques del Partit Popular” i per sortir de la crisi econòmica.

 

 

Al dinar i acte polític han acudit prop de 500 militants, simpatitzants i dirigents del partit mallorquinista. Entre ells, a més de Barceló, els diputats Antoni Alorda i Joana Lluïsa Mascaró, els consellers insulars Joan Font, Miquel Ensenyat i Joana Aina Campomar, els regidors a Palma Antoni Verger i Antoni Noguera, el secretari d’organització, Xavier Bacigalupe, el secretari general dels JEN-PSM, Lluís Apesteguia, l’exsenador Pere Sampol o els exconsellers del Govern Biel Vicens i Xisca Vives.

 

Biel Barceló ha criticat el Govern del PP per “desmantellar l’estat del benestar” i no aportar cap alternativa per reactivar l’economia: “en compte de fer-nos sortir del pou ens hi enfonsen encara més”. En concret, del pla de retallades aprovat ahir ha dit que inclou “mesures espantoses”, que crearan més atur: “amb les mesures d’ahir, 2.000 persones més aniran a l’atur. És aquesta la manera de sortir de la crisi?”. Després de dibuixar aquest context de crisi, atur i retallades ha apuntat: “mentrestant, tenim un president que se’n va de viatge a Suïssa, no sabem ben bé per què”.

 

El secretari general dels nacionalistes també ha criticat el president del Govern per la seva submissió a Madrid: “Bauzá és l’escolanet d’en Rajoy, el braç executor de les seves polítiques”, i ha recordat que el Govern espanyol deu a Balears 860 milions “que ens evitarien haver de retallar en educació i sanitat i ens ajudarien a sortir de la crisi”.

 

I també ha recordat “els atacs a la nostra llengua i a la nostra cultura”, amb mesures com la supressió del requisit de català per a l’accés a la funció pública: “ara la llengua del país no s’exigirà als empleats públics. Em voleu dir a quin país del món passa, això? A Suïssa, per descomptat, no. Aquí, a Balears, sí”.

 

“Confiança, ambició i compromís”

 

Biel Barceló ha recordat que el congrés del PSM-EN del proper mes de juny servirà per reflexionar sobre les alternatives econòmiques i el projecte de país i per enfortir la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa perquè esdevingui una coalició “permanent i estable”.

 

Per acabar, Barceló ha demanat als militants nacionalistes “confiança, ambició i compromís”. En primer lloc, “confiança en les nostres pròpies possibilitats com a país. Ens en sortirem, una crisi també és una oportunitat”. També “ambició política, per canviar les coses que no ens agraden, per sortir del pou que ens hi està aficant el PP, per liderar l’alternativa progressista a les polítiques del PP”. Finalment, “compromís amb el país, amb la gent, amb el partit”, perquè “hem de caminar tots junts en la mateixa direcció, hem de cercar entre tots les respostes que exigeix el moment”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: