"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 27/04/2012

PSM-IV-ExM presenta una esmena als PGE per crear el Centre d’Interpretació el Call Jueu de Palma

Antoni Noguera: “és una iniciativa de promoció cultural que atreurà més de 50.000 nous turistes a l’any i crearà llocs de feina”La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa de Palma ha presentat una esmena als Presuposts Generals de l’Estat, a través del diputat de Compromís, Joan Baldoví, per crear el Centre d’Interpretació del Call Jueu de Palma. Es tracta d’habilitar una partida econòmica de 75.000 euros per destinar-la a la promoció cultural d’aquest espai del centre històric de Ciutat.

 

El regidor Antoni Noguera afirma que aquesta inversió atreurà més de 50.000 nous turistes a l’any a Palma i crearà llocs de feina. El regidor sobiranista explica que la ciutat de Girona ha aplicat polítiques de promoció del Call Jueu, la qual cosa ha atret 85.000 visitants al llarg de l’any, dels quals 30.000 són de poder executiu alt i tenen com a principal centre d’interès del seu viatge la visita al Call Jueu.

 

“Nosaltres tenim un Call Jueu d’una importància reconeguda, i a més tenim una singularitat pròpia, com és l’existència del col·lectiu dels xuetes, que han estat discriminats històricament. El relat històric d’aquest col·lectiu de la societat mallorquina ha tengut ressò arreu del món, i pot despertar interès i atreure nous turistes”, ha dit Noguera.

 

El regidor del PSM-IV-ExM remarca que “la promoció cultural és un element fonamental per sortir de la crisi, i suposa una alternativa econòmica a models fracassats”. A més, ha apuntat que “les dades d’atur conegudes avui demostren la necessitat de fer actuacions públiques que generin llocs de feina”.

 

Noguera lamenta el fet que els pressuposts de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palma “només apliquen retallades i no s’han preocupat per crear les condicions per generar ocupació. Malauradament, sembla que des de l’oposició hem de fer la feina que li tocaria fer al govern municipal, que és creure en la cultura i invertir en un model de promoció cultural per crear llocs de feina i sortir de la crisi”.

 

Cal recordar que l’Ajuntament va aprovar la proposta del PSM-IV-ExM de crear incentius per als rodatges cinematogràfics a Palma. El regidor informa que “ja hi ha diverses pel·lícules que s’hi han interessat, i ara falta que el govern municipal del PP espavili”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: