"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 27/04/2012

PSM-IV-ExM rebutja la “contrareforma sanitària” del PP perquè tracta els pensionistes com a “prestamistes de la sanitat pública”

Des de la coalició nacionalista i ecosocialista consideren que les mesures sanitàries són “injustes i perilloses”La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa denuncia que la “contrareforma sanitària” que impulsa el PP “farà que els pensionistes hagin de pagar per primera vegada per les despeses farmacèutiques en base a la seva cotització”, segons ha afirmat la diputada d’IniciativaVerds, Fina Santiago. Els pensionistes hauran de pagar fins 22.000 euros un màxim mensual de 8 euros, fins a100.000 euros un màxim mensual de 18 euros i si  cobren més de 100.000 euros un màxim de 60 euros. La mesura afecta 13.600  pensionistes de les Illes Balears, la majoria dels quals haurà de pagar aquests 8 euros.

 

Santiago critica que “les regressions d’aquestes polítiques va més enllà”, ja que el Reial Decret publicat dilluns dia 23 “diu que els pensionistes no sols hauran de pagar una part de la medicació que necessiten, sinó que a més a més l’administració tardarà fins a 6 mesos per tornar als pensionistes els doblers que hagin avançat i que superin els màxims de despesa farmacèutica mensual”. “Això és molt greu perquè tracta els pensionistes com a prestamistes de la sanitat pública”, ha dit.

 

La diputada ecosocialista afirma: “rebutjam aquesta contrareforma sanitària perquè torna al model franquista, en què els preceptors de la sanitat pública són els assegurats a la seguretat social i no els ciutadans, i això és injust perquè la sanitat la pagam mitjançant els impostos de treball i de capital”. Fina Santiago afegeix: “és injusta perquè els malats crònics i de llarga durada són els més afectats i perjudicats per les mesures d’augment de la despesa farmacèutica i del copagament del transport no urgent i de les pròtesis; i és perillosa per a la salut pública, perquè moltes malalties infeccioses deixaran d’estar controlades ja que moltes persones no tendran sanitat pública ni se’n podran pagar una de privada, d’aquesta manera”. “A mitjan termini la sanitat serà més cara perquè la gent utilitzarà més les urgències”, ha conclòs la diputada.

 

El grup parlamentari PSM-IniciativaVerds-Entesa ha fet una pregunta a la consellera Castro “perquè expliqui com pensa gestionar aquest disbarat”. També li demanarà que, ja que ha implementat una “targeta intel·ligent” que val 10 euros, la nova targeta incorpori la informació necessària per assegurar que quan el pensionista hagi pagat el màxim del producte farmacèutic, deixi de pagar automàticament.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: