"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 27/04/2012

“Mentre l’atur es dispara com a conseqüència de la reforma laboral i les retallades, Bauzá se’n va de viatge a Suïssa”

Biel Barceló afirma que les xifres del 28% d’atur de l’EPA són “esfereïdores” i “mai vistes”, i reclama al Govern que reaccioni i apliqui polítiques per crear llocs de feinaLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa considera que les dades de l’EPA fetes públiques avui són “terribles i esfereïdores”, ja que situen l’atur en el primer trimestre d’enguany en un 28% de la població de les Illes Balears, un 12% més que al mateix trimestre de l’any passat, amb un increment de més de 17.000 persones.

 

El portaveu parlamentari de la formació, Biel Barceló, afirma que són “una bona demostració dels efectes de la reforma laboral, que han donat facilitats per als acomiadaments, i d’unes polítiques generals d’ajustament i retallades, tant aquí com a l’Estat, que no fan més que destruir ocupació. Una dada que ha de preocupar ben molt, perquè per molt bones que siguin les previsions de la temporada turística d’aquest estiu, cada vegada es fa més difícil compensar la brutalitat de tanta destrucció de feina”.

 

Barceló també ha criticat la inactivitat del president del Govern davant el panorama de destrucció d’ocupació: “mentre es desmantetllen les polítiques actives d’ocupació per part del PP, amb una inactivitat absoluta del SOIB, es produeix quan el president Bauzá i el màxim responsable d’aquest organisme, el conseller Bosch, són de viatge a un paradís fiscal com Suïssa. El que han de fer és reaccionar i posar en marxa polítiques per reactivar l’economia i crear llocs de feina”.

 

Suport a les mobilitzacions dels dies 29 d’abril i 1 de maig

 

D’altra banda, Biel Barceló, David Abril i Magí Moranta, per part de la coalició PSM-IV-ExM, i representants dels sindicats CCOO i UGT (Katiana Vicens i Lorenzo Bravo, entre d’altres) han mantingut avui una reunió per analitzar l’actual situació econòmica, política i social.

 

La coalició PSM-IV-ExM ha traslladat als sindicats que se suma a les mobilitzacions convocades per aquestes centrals, conjuntament amb l’STEI-i, per als propers dies 29 d’abril i 1 de maig, a favor dels drets dels treballadors, dels serveis públics i contra les retallades en sanitat i educació anunciades pel Govern espanyol.

 

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: