"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 21/04/2012

Un centenar de regidors reivindiquen un bon finançament per als ajuntaments a la 1a Trobada Municipalista del PSM-IV-ExM

Edils dels partits de la coalició d’arreu de Mallorca es troben a Sineu per debatre sobre el finançament municipal, la participació ciutadana i la gestió de residusLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha celebrat avui a Sineu la 1a Trobada Municipalista, en la qual ha participat un centenar de regidors dels partits de la coalició i de candidatures locals afins d’arreu de Mallorca. La trobada ha tingut lloc al Claustre de Sineu.

 

Els regidors que han assistit a l’encontre han debatut tres temes d’especial interès per als representants municipals, com són el finançament local, la participació ciutadana i la gestió de residus. Els edils del PSM-EN, IniciativaVerds i Entesa per Mallorca han assistit a la xerrada que ha impartit Santi Cayuela (coordinador d’economia d’Iniciativa per Catalunya-Verds i diputat de la Diputació de Barcelona), sobre les claus del finançament municipal.

 

Els representants de la coalició PSM-IV-ExM han apuntat que davant l’onada centralitzadora posada en marxa pel Govern espanyol del PP, la coalició nacionalista i ecosocialista reafirma la defensa dels ajuntaments com les institucions més properes als ciutadans, i reclama que els consistoris municipals puguin mantenir els serveis que presten a la ciutadania. Des del PSM-IV-ExM posen de manifest que els governs estatals, ni amb el PP ni amb el PSOE, han estat capaços de solucionar de manera satisfactòria la qüestió del finançament de les institucions locals.

 

Així mateix, la formació propugna un aprofundiment en els mecanismes de participació ciutadana (com ara les agendes locals 21) per tal d’implicar els ciutadans en la presa de decisions polítiques.

 

A la trobada, a més dels regidors de les diferents poblacions de Mallorca, també han assistit els principals dirigents dels partits de la coalició, Biel Barceló (secretari general del PSM-EN), David Abril (coordinador d’IniciativaVerds) i Biel Huguet (president d’Entesa per Mallorca).


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: