"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 21/04/2012

PSM-IV-ExM demana la dimissió de Jordi Llabrés al front del Consell Escolar de les Illes Balears

La coalició considera inacceptable que el president no volgués fer arribar al Govern el parer del Consell Escolar; i demana al conseller Rafel Bosch que escolti la comunitat educativa i retiri la proposta de segregació lingüísticaLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa qualifica d’inassumible que el president del Consell Escolar de les Illes Balears, l’ex-regidor del PP a Palma Jordi Llabrés, fes servir el vot de qualitat per evitar que el Consell trametés al Govern el seu parer sobre el projecte de decret d’admissió d’alumnes. “Com és possible que el president d’un òrgan de participació i consulta impedeixi que arribi al Govern el parer de l’òrgan consultat, en aquest cas, la comunitat educativa?”, es demana Antoni Alorda, diputat de la coalició.

 

En tot cas, Alorda demana al conseller Bosch, i ho farà també formalment en el Parlament, que atengui el veritable parer dels actors reals de la comunitat educativa (pares, docents, directors, concertada, alumnes, experts, la UIB), que ha expressat la seva oposició a distingir els alumnes per la llengua que triïn: “aquest és el parer del consell escolar, tant si és transmès formalment al conseller com si no”. “Si Bosch vol entendre el que li ha dit la comunitat escolar ha de retirar el desbarat de la segregació lingüística, en aules mallorquines i aules castellanes, ell mateix farà un alè, perquè seria realment complicat i costós separar els alumnes; en aquests moments tan difícils la Conselleria hauria de tenir altres prioritats, prioritats reals”, ha dit.

 

Alorda compara l’actitud del PP al País Basc que qualifica de segregació intolerable la iniciativa de Bildu d’identificar els ciutadans que volen ser notificats en èuscar, amb la del PP d’aquí que vol fer triar els pares entre les dues llengües oficials, marcant així els alumnes, en comptes d’esforçar-se en missatges inclusius, de cohesió, i afrontar de ver el repte de les llengües estrangeres.

 

Finalment, el PSM-IV-ExM insisteix que cal cessar Llabrés per no haver estat a l’alçada de les circumstàncies i demostrar que li pesa més la seva militància que la seva responsabilitat de fer valer el parer de la comunitat educativa que formalment representa. En aquest sentit, la coalició aposta per recuperar la tradició d’atorgar la presidència del consell escolar de les Illes Balears a algú que estigui actiu en les escoles, en comptes d’assessors polítics de la Conselleria.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: