"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 22/04/2012

PSM-IV-ExM es planteja abandonar la comissió pel pacte educatiu si el Govern del PP no escolta el Consell Escolar

El diputat Antoni Alorda es demana en què consisteix el pacte per l’educació: “parlam de consens o de dir amén al PP?”La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa es plantejarà abandonar la comissió parlamentària constituïda per negociar un pacte per l’educació, si el Govern del PP es manté immòbil en la seva posició de no escoltar les recomanacions del Consell Escolar, que és majoritàriament partidari del sistema actual d’integració lingüística i contrari a la polèmica proposta de segregació lingüística a les aules que promou el PP.

 

El diputat Antoni Alorda reclama al Govern del PP que abandoni les propostes que actuen contra la qualitat del sistema educatiu i divideixen la comunitat educativa i la societat, en relació a la segregació lingüística i a les retallades: “el Govern no pot afirmar que vol un consens en matèria educativa mentre executa una política de retallades sense aturall, a les Illes Balears i a Madrid –també amb el vistiplau del Govern de les Illes Balears–, i manté, contra el criteri majoritari de la comunitat educativa, propostes com la segregació lingüística dels alumnes en aules mallorquines i aules castellanes, que el que fan és fracturar la societat”.

 

La coalició valora molt necessari assolir el consens en matèria educativa, però entén que només té sentit la negociació per obtenir-lo si, mentrestant, el PP escolta la comunitat escolar i es mostra disposat a modificar les seves posicions d’entrada en ares al consens. “D’altra manera, el fracàs està servit i no cal fer paripès. Perquè, de què estam parlant? De cercar el consens amb tota la comunitat educativa, o de dir amén al programa del PP?”, s’ha demanat el diputat, qui es lamenta que els portaveus del PP en matèria educativa siguin el Círculo Balear i el Instituto Familiar de Buades.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: