"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 23/04/2012

PSM-IV-ExM vol que el Govern del PP no desnoni els afectats per la crisi que tenen un pis llogat a l’IBAVI

La diputada Fina Santiago també demana un quiròfan i una sala de preparació específics per infants a Son EspasesLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha presentat una iniciativa al Parlament en què proposa instar el Govern “a aprovar les mesures necessàries per evitar el desnonament de totes aquelles famílies que tenguin un pis llogat a l’IBAVI i estiguin en vies de desnonaments conseqüència de la crisi econòmica per no poder pagar el lloguer per mor d’una insolvència sobrevinguda i involuntària”. La mesura seria provisional (mentre duri la crisi), i un informe tècnic hauria de justificar la situació de manca d’ingressos.

 

La mesura, que ha estat presentada per la diputada d’IniciativaVerds Fina Santiago, també vol instar el Govern “que revisi els preus dels lloguers de l’IBAVI de totes les famílies que actualment tenen pisos llogats, amb l’objectiu de revisar la renda i adaptar-la a les possibilitats econòmiques reals de les famílies, amb l’objectiu d’evitar futurs desnonaments”.

 

Santiago ha explicat que la crisi i l’augment de l’atur estan duent a moltes famílies a “situacions límit”, com ara que es vegin afectades per execucions hipotecàries i hagin d’abandonar els seus habitatges a la força. A les Illes Balears hi ha prop de 4.000 persones afectades per aquesta situació, que han estat denonades o estan en vies de patir desnonament. Davant això, la diputada ecosocialista considera que el Govern té una responsabilitat especial envers les persones que tenen habitatges llogats a l’IBAVI.

 

Quiròfans per a menors d’edat

 

D’altra banda, el PSM-IV-ExM ha presentat una altra proposició no de llei per habilitar a Son Espases un quiròfan i una sala de preparació per a l’anestèsia específics per a infants. Actualment els menors d’edat que ha de ser operats comparteixen l’espai amb els adults, situació que vulnera totes les recomanacions sanitàries d’atenció al pacient pediàtric, i suposa un retrocés en relació a l’antic hospital de Son Dureta, que sí tenia hospital infantil.

 


Documents

PNL del grup PSM-IV-ExM per evitar desnonaments de pisos de l'IBAVI (191 KB)
PNL del grup PSM-IV-ExM per reclamar un quiròfan infantil (192 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: