"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 23/04/2012

PSM-IV-ExM vol que el Parlament rebutgi la falta d’inversions i els incompliments de l’Estat amb Balears

Biel Barceló insta el Govern a reclamar, fins i tot per via judicial, el que ens corresponLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa presentarà demà al plenari del Parlament una moció per constatar “que els pressuposts generals de l’Estat per a 2012 perjudiquen especialment a les Balears, que queden a la coa en inversions per habitant de totes les comunitats autònomes”, i per instar el Govern de les Illes Balears “a fer totes les gestions oportunes per reclamar un tractament just”.

 

El portaveu parlamentari, Biel Barceló, ha explicat que la moció també pretén instar el Govern de l’Estat “a complir amb els compromisos estatutaris amb les Illes Balears, i especialment amb les inversions en medi ambient, turisme i innovació” i emplaça el Govern que reclami “judicialment, si fos necessari, el compliment de les inversions estatutàries no previstes al projecte de pressuposts de l’Estat per a 2012”. Per Barceló, el fet que els PGE no incloguin les inversions previstes en l’Estatut és un “incompliment gravíssim” d’aquesta llei orgànica, norma fonamental de l’autogovern de Balears.

 

Així mateix, la iniciativa del PSM-IV-ExM rebutja les mesures incloses als PGE que perjudiquen clarament les Illes Balears, com ara la pujada de taxes aeroportuàries, o l’obligació d’aportar el certificat d’empadronament per poder aplicar el descompte de residents en el transport. I també insta l’Estat a complir els compromisos pendents amb Balears: un total de 860 milions en convenis i inversions (Platja de Palma, conveni ferroviari, inversions en medi ambient i turisme...).

 

Barceló afirma que “és important que el Parlament acordi unànimement aquests punts per reclamar davant Madrid el que ens correspon. Fins ara l’actitud del PP ha estat dir amén a totes les retallades del Govern Rajoy, especialment greus per Balears. Se’ns diu que tots hem de fer un esforç, però tornam a comprovar que les Illes Balears són les més malparades. El Govern del sr. Bauzá ha de prendre posició de manera ferma contra aquestes retallades”. El portaveu del PSM-IV-ExM recorda que només fa uns mesos el PP es manifestava contrari a la pujada de les taxes aeroportuàries: “el PP diu una cosa quan els seus governen a Madrid i una altra quan estan a l’oposició”, afirma.

 

Finalment, Barceló ha posat de manifest que “el PP obvia que la major part del dèficit el causa l’Estat, no les CCAA. Si desmantellam educació, salut i serveis socials probablement les CCAA podran complir l’objectiu del dèficit, però això no és el que nosaltres volem. Pens que el PP sí que ho vol”.


Documents

Moció del PSM-IV-ExM al Parlament per reclamar els compromisos de l'Estat amb Balears (189 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: