"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 18/04/2012

Biel Barceló: “mentre Bauzá es preocupa de construir hotels nous devora espais naturals, Rajoy en buida els que ja tenim”

La coalició PSM-IV-ExM presenta una esmena als PGE per suprimir la pujada de taxes aeroportuàries, i critica les mesures del Govern espanyol contra el sector turístic balearEls diputats del grup PSM-IniciativaVerds-Entesa i Més per Menorca Biel Barceló i Nel Martí han presentat avui iniciatives per suprimir la pujada de taxes aeroportuàries inclosa pel Govern espanyol en els Pressuposts Generals de l’Estat. Els diputats del grup nacionalista i ecosocialista han avançat que presentaran una esmena als PGE en aquest sentit a través del diputat de la Coalició Compromís, Joan Baldoví. També han registrat una proposició no de llei al Parlament perquè es debati aquesta qüestió.

 

Nel Martí ha posat de manifest que “des que governa el PP la connectivitat aèria entre les illes i amb el continent ha disminuït de forma sensible, i s’han incrementat els preus de les tarifes dels vols”. Respecte a l’augment de les taxes aeroportuàries inclosa als PGE, ha recordat que la mitjana és del 10,5%, però ha assenyalat que als aeroports de Barcelona i Madrid és molt superior, i la majoria dels visitants (especialment Menorca i Eivissa) vénen d’aquests aeroports. “Davant la pèrdua constant de connectivitat, l’increment de preus i la falta de sensibilitat per part de l’Estat, no és estrany que dins el sector turístic hi hagi malestar. Volem preus accessibles per als residents i per als turistes”.

 

Per part seva, Biel Barceló ha recordat que els PGE, a més de la pujada de les taxes aeroportuàries, no preveu inversions per a la Platja de Palma, i retalla la partida per al descompte aeri per residents, la qual cosa “implicarà una baixada de nombre de turistes”. A més, la “puntilla al turisme d’hivern ha estat la retallada al pressupost de l’IMSERSO, que farà que deixin de venir turistes durant l’hivern”.

 

Barceló ha afirmat: “el Govern espanyol està prenent mesures contra el turisme, contra la desestacionalització i contra el futur del sector, i no veim cap reacció per part del Govern de les Illes Balears. Mentre el sr. Bauzá i el sr. Delgado només es preocupen de construir nous hotels devora espais naturals, el sr. Rajoy està buidant els hotels que ja tenim. Aquest és el problema que hem d’afrontar. Reclamam una reacció per part del Govern d’aquesta terra”.


Documents

PNL del grup PSM-IV-ExM per instar a l'Estat a suprimir la pujada de taxes aeroportuàries (200 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: