"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 20/05/2011

PSM-IV-ExM proposa un pacte a PP i PSOE per respectar les concentracions: "indignar-se no és il·legal"

Biel Barceló crida a votar a la coalició nacionalista i ecosocialista: “tant si creim en el sistema com no, diumenge és una oportunitat per canviar les coses”

El candidat de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa a la Presidència del Govern, Biel Barceló, ha proposat avui als candidats del PP i del PSOE, José Ramón Bauzá i Francesc Antich, un pacte entre totes les forces polítiques per respectar les concentracions ciutadanes sorgides arran de la mobilització del passat 15-M. La candidata número 2 al Parlament, Fina Santiago, ha dit: "indignar-se no és il·legal. Demanam un pacte a tots els parits per respectar les concentracions i no dissoldre-les. La policia no ha de desallotjar els manifestants. Allò que s’ha de fer és escoltar les seves peticions i estar molt atents a les seves demandes".

 

Santiago ha afirmat que "és immoral que la Junta Electoral Central vulgui prohibir les concentracions. És immoral perquè la immensa majoria dels 13 membres de la JEC, estan nomenats per PP i PSOE. És indigne que els magistrats anomenats per PP i PSOE ara vulguin prohibir les concentracions pacífiques que van en contra de la manera de fer política de PP i PSOE. Això és segrestar la democràcia, no és democràcia real".

 

D'altra banda, Biel Barceló ha explicat cinc raons per votar al PSM-InciativaVerds-Entesa:

 

En primer lloc, "perquè som l’opció política que més i millors propostes ha fet aquesta campanya. Cada dia hem explicat propostes pel Govern, Consell i Ajuntaments, en tots els àmbits: ocupació, habitatge, educació, tramvia, finançament autonòmic o energies netes. Hem fet una campanya en positiu i plena de propostes per millorar la societat on vivim".

 

Segon, "perquè votar en blanc és votar al Partit Popular. Votar en blanc només serveix per posar-ho més fàcil al PP. Com més vots en blanc hi hagi el 22 de maig, menys vots necessitarà el PP per obtenir majoria absoluta".

 

Tercer, "per dir ben clarament que ja n’hi ha prou de bipartidisme. La gent està cansada del control dels grans grups de comunicació, de les ajudes a les entitats financeres i d’aquesta manera de fer política de dos partits que són dues cares de la mateixa moneda (i que exclouen als altres del debat electoral)".

 

Quart, "perquè tenim el projecte adequat en el moment adequat. Amb la força dels vots dels ciutadans, farem feina pels drets socials, lluitarem contra l’atur, defensarem l’educació i la sanitat pública i protegirem el medi ambient i la nostra llengua i la nostra cultura".

 

I, cinquè, "tant si creim en el sistema com no, diumenge és una oportunitat per canviar les coses. En funció del que votem diumenge, de si anam a votar o no, el futur serà molt diferent. Perquè la democràcia també consisteix a anar a votar. No podem votar els consells d’administració dels bancs ni de les grans empreses que cotitzen en borsa. Però podem i hem de votar al Parlament, als Consells i als Ajuntaments, perquè els Governs marquin les línies polítiques en funció de les prioritats dels ciutadans".

 

Els candidats de la coalició PSM-IV-ExM han fet aquestes declaracions en una roda de premsa convocada davant la seu del Parlament, on han lligat tres grans llaços verds (un per cada institució a què votaran els ciutadans: Parlament, Consell i Ajuntaments), i els candidats s'han lligat llaços verds en els dits, per instar a tothom a recordar que el proper diumenge cal participar en les eleccions.

Enllaços

www.pensadiferent.cat


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: