"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 18/05/2011

“La prioritat són els joves: accés a l’habitatge, formació de qualitat i ajuda als emprenedors”

Fina Santiago i Antoni Verger han explicat a una trentena de joves les propostes de la coalició per al seu futur, el futur de tots

Els candidats de la coalició Fina Santiago, Antoni Verger, Marisol Fernández i Biel Barceló han presentat  avui horabaixa al Parc de Mar de Palma les propostes en matèria de suport als joves perquè el seu present i futur és una de les nostres prioritats polítiques.

 

La coalició nacionalista i ecosocialista afronta els darreres dies de campanya incidint sobre la necessitat d’anar a votar. Enfront el bipartidisme, l’abstenció i el vot en blanc, ens reunim amb joves per explicar que farem amb la força dels seus vots.

 

Fina Santiago ha explicat davant la trentena de joves que s’han congregat a la gespa del Parc de la Mar que la coalició prioritza les necessitats dels joves amb propostes transversals que suposen inversions en els joves des de les tres institucions. “Som un país  jove, més del 17% de la població està entre els 15 i els 35 anys. Ells representen el present que té més futur”.


Per la seva part, Antoni Verger ha incidit en la necessitat d’ajudar als joves en tres àrees: més facilitats per estudiar i formació, accés als joves a l’habitatge i el suport als joves emprenedors i treballadors.

 

1. MÉS FACILITATS PER ESTUDIAR I FORMACIÓ

 

1) Canviar el model de beques, per tal que es prioritzi la manca de recursos econòmics per accedir a una beca.

 

2) Introduir beques-salari entre administració i estudiants per tal que pugui cobrir els costos derivats d’estudiar.

 

3) Millorar l’oferta educativa de FP: en oferta de programes, horaris i centres.

 

4) Disminuir les taxes universitàries. Reduir el preu de la matrícula si es treuen bones qualificacions.

 

5) Introdurir canvis en la Llei d’universitats, per tal de que els universitaris puguin compaginar feina i estudis.

 

 

2. ACCÉS DELS JOVES A L’HABITATGE


1) Increment de les borses d’habitatges municipals. A Palma impulsar el programa de mediació entre propietaris i nous llogaters, el programa “Palma habitada”. Ampliar la borsa municipal en 5.000 habitatges de lloguer per a tots els ciutadans, però especialment per als joves i les persones amb dificultats econòmiques.

 

2) Potenciar noves formes de residència, nous models d’espais per a la convivència: habitatges col·lectius (pis estudiants).


3) Promoure la creació de cooperatives d’habitatge amb model de cessió d’ús (MCU), és a dir, que les cooperatives siguin les propietàries dels habitatges i cedeixin el seu ús als socis i sòcies, a un preu assequible i per a períodes llargs

 

 

3. SUPORT ALS JOVES EMPRENADORS I TREBALLADORS

 

1) Més i millors crèdits per emprenedors joves a través de l’ISBA.

 

-Promoure un paper central a l’ISBA: incrementar el seu capital per tal que pugui donar millor serveis a les petites i mitjanes empreses regentades per joves.

 

2) Crear una agència de suport a les empreses de les Illes Balears. Ha d’oferir programes d’assessorament i reorientació estratègica de les PIME i emprenedors joves com a instrument per a: a.- Disseny del projecte empresarial; b.- Creació de nous models de negoci; c.- Accés a la innovació; d.- Accés a la internacionalització.

 

3) Reducció de la burocràcia i millora de la fiscalitat.

 

-Crear un sistema d’interlocució única de les empreses amb l’administració, amb l’objectiu de facilitar totes les tramitacions i relacions de les empreses amb el Govern.

 

-Revisar la normativa per eliminar tràmits i simplificar procediments.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: