"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 18/05/2011

PSM-IV-ExM vol ampliar l'oferta turística més enllà del sol i platja per crear més ocupació

Biel Barceló i Fina Santiago es comprometen a invertir en turisme cultural i proposen una regulació del "tot inclòs sinèrgic" que tengui en compte l'oferta dels establiments locals

La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha presentat avui les propostes programàtiques en matèria turística perquè és el dia internacional dels museus. Els candidats al Parlament, Biel Barceló i Fina Santiago, han triat la Fundació Miró com a escenari de la roda de premsa perquè avui és el dia internacional dels museus, i aquest és un dels museus més important de l’illa, i ens recorda la importància de l’art i la cultura com un atractiu turístic.

 

Fina Santiago ha exposat les mesures "per avançar cap a un canvi de model turístic i perquè aquest sector generi més ocupació i més estable que l’actual". La proposta es basa en la diversificació i la qualitat de l'oferta turística, la reconversió de les zones madures, el respecte al medi ambient i la regulació del tot inclòs.

 

DIVERSIFICACIÓ

 

1) Impulsar el turisme basat en la identitat i la cultura, com a element diferenciador de les principals destinacions de sol i platja. El turisme cultural permet desestacionalitzar l’activitat turística. Cal posar en valor el nostre patrimoni cultural: arqueològic, gòtic, àrab, jueu, modernista, contemporani...

 

2) Diversificar el producte turístic ofert actualment, però amb una orientació respectuosa de l’entorn natural: enfront del turisme de golf, el turisme ornitològic, cultural, gastronòmic, d’equitació, senderisme o cicloturisme són alternatives reals i factibles. La promoció turística ha de donar a conèixer les modalitats complementàries al sol i platja.

 

3) Impulsar una fiscalitat desestacionalitzadora en el sector turístic. Impulsar un programa de turisme d’hivern que permeti oferir les zones turístiques de Mallorca com a zones d’entrenament d’equips esportius.

 

RESPECTE AMBIENTAL

 

4) Suprimir les places no reconvertides i ja obsoletes. Implantar una moratòria de creació i construcció de més places turístiques.

 

5) Gravar de forma proporcionada els impactes ambientals que genera l’activitat turística.

 

QUALITAT

 

6) Realitzar controls de qualitat en totes les parts i atributs de l’oferta turística (des de l’allotjament fins al transport, passant per les platges). Elaboració i distribució de guies de comerços, bars i restaurants de qualitat.

 

7) Potenciar la formació dels treballadors del sector turístic, amb formació teòrica i pràctica a tots els nivells.

 

RECONVERSIÓ

 

8) Reconvertir determinades zones turístiques, amb copagament del sector privat. Pla de reconversió integral per a aquelles zones especialment deteriorades: prioritat per a les 170.000 places que tenen més de 20 anys (d’un total de 410.000 a Balears).

 

9) Crear un instrument de crèdit i aval (CREDITURISME): línea de crèdit obert ha d’estar destinada a la modernització i potenciació de la qualitat d’establiments i infraestructures turístiques.

 

10) Reclamar al Govern de l’Estat una inversió anual per a la millora i creació del producte turístic.

 

REGULACIÓ TOT INCLÒS

 

11) Regular el tot inclòs: normativa més restrictiva que exigeixi uns paràmetres més elevats als establiments turístics que la practiquin (més metres de sales d’oci, zones enjardinades, piscina, gimnàs, menjador, zones esportives...).

 

12) Promoure acords entre hotelers i altres sectors perquè es fomenti el tot inclòs sinèrgic de qualitat i que vagi més enllà del que són les instal·lacions únicament hoteleres.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: