"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 17/05/2011

Barceló: "la millor recepta per sortir de la crisi i crear ocupació és recuperar els 3.000 milions anuals que pagam a Madrid i no tornen"

Els candidats de la coalició PSM-IV-ExM dinen amb petits i mitjans empresaris per explicar-los les seves propostes en matèria econòmica. "Els partits centralistes són corresponsables de l'espoli fiscal que agreuja la crisi"Els candidats de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa han presentat avui les propostes programàtiques econòmiques davant més de 60 emprenedors, en un dinar que s'ha celebrat al Gran Hotel, a Palma. Per part de la coalició hi han assistit Biel Barceló, Fina Santiago i Biel Huguet, entre altres candidats i dirigents nacionalistes i ecosocialistes. Pel que fa als petits i mitjans empresaris que han acudit al dinar, n'hi havia de camps molt diversos, que van des de la indústria, empreses tecnològiques, agroalimentari, construcció, químico-farmàcia, comerç, restauració, agroturisme, assessories, etc.

 

Biel Barceló ha destacat que la prioritat de la coalició PSM-IV-ExM és la creació d'ocupació i la reactivació de l'economia per sortir de la crisi. En aquest sentit, ha afirmat que perquè el Govern de les Illes Balears pugui aplicar les polítiques necessàries per aconseguir aquest objectiu, "és imprescindible poder recaptar tots els impostos des d'aquí: necessitam el concert econòmic solidari. Hem de recuperar els 3.000 milions d'euros que cada any pagam al Govern espanyol i no tornen, aquesta és la millor recepta per sortir de la crisi i crear ocupació". Barceló també ha posat de manifest que "els partits centralistes són corresponsables de l'espoli fiscal que patim, i que agreuja les conseqüències de la crisi a Balears. Tant quan a Madrid governa el PP com quan governa el PSOE, l'Estat ens maltracta. L'exemple més recent és la negativa del Govern Zapatero a tornar-nos els 240 milions d'euros del Fons de Competitivitat".

 

Biel Barceló ha presentat la coalició PSM-IV-ExM com "una opció política vàlida per als sectors econòmics: durant 2 legislatures hem gestionat àrees econòmiques al Govern i sempre ho hem fet amb serietat, eficiència, agilitat i, sobretot, amb consens amb el sector".

 

A més del concert econòmic solidari, el candidat nacionalista ha explicat que la coalició proposa:

 

- Més i millors crèdits per emprenedors a través de l’ISBA. Incrementar el seu capital per tal que pugui donar millor serveis a  PIMES. Avals públics per a petites i mitjanes empreses i microempreses per finançar la inversió i el funcionament ordinari (circulant).

 

- Crear una agència de desenvolupament regional (ADR), transformant l’IDI en una ADR. Ha d’oferir programes d’assessorament i reorientació estratègica de les PIME com a instrument per a: Disseny del projecte empresarial, Creació de nous models de negoci; Accés a la innovació;  Accés a la internacionalització.

 

- Suport a l’internacionalització i a la implantació d’empreses estrangeres a les IB. Crear una xarxa de comerç exterior per tal de donar suport a la internacionalització de les empreses de les Illes Balears i obrir mercats nous.

 

- Reducció de la burocràcia i millora de la fiscalitat. Crear un sistema d’interlocució única de les empreses amb l’administració, amb l’objectiu de facilitar totes les tramitacions i relacions de les empreses amb el Govern.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: