"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 17/05/2011

PSM-IV-ExM lluitarà contra la discriminació dels col·lectius LGTB

Antoni Verger i Marisol Fernández proposen elaborar un Pla municipal per garantir l’igualtat i la normalització del col·lectiu LGTB tant en l’àmbit jurídic com en el socialLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa de Palma ha presentat avui les mesures que proposa perquè “Palma surti de l’armari”. Els líders de la coalició nacionalista i ecosocialista han volgut fer coincidir aquesta presentació amb la celebració avui, 17 de maig, del Dia Internacional contra l’Homofòbia, una cita que commemora l’eliminació de l’homosexualitat de la llista de malalties mentals de l’OMS, l’any 1990.

 

“Treballarem per eradicar qualsevol forma de discriminació per raó d’orientació sexual o identitat de gènere tant en l’àmbit jurídic com en el social dins l’Ajuntament de Palma”. Marisol Fernández ha explicat les propostes concretes de la coalició per aconseguir aquest objectiu.

 

En primer lloc, la coalició prioritza la elaboració i la posada en marxa un Pla Municipal contra la discriminació per orientació sexual i identitat de gènere que desenvolupi l’atenció a les persones LGTB des de la seva diversitat i promogui la seva inclusió en diferents àmbits (salut, educació, lleure, comerç, etcètera).

 

A més, PSM-IV-ExM de Palma proposa crear el Consell Municipal LGTB, que ha d’esdevenir un òrgan consultiu i de participació sectorial, amb l’objectiu de vetllar perquè des de l’Ajuntament es duguin a terme polítiques de promoció de la igualtat real del col·lectiu.

 

“Cal informar i sensibilitzar sobre la situació del col·lectiu LGTB i visualitzar i normalitzar la situació de les persones LGTB dins la societat palmesana. En resum, incorporar la perspectiva LGTB a l’estructura i serveis municipals amb polítiques transversals. Elaborant polítiques públiques d’igualtat i no discriminació en matèria de diversitat sexual i identitat de gènere”.

 

Marisol Fernández ha aprofitat aquesta convocatòria per explicar que la major part de la història, les orientacions sexuals no heterosexuals han estat (i encara són, en molts indrets d’arreu del món) perseguides i condemnades. “Avui es tracta de perseguir i corregir no les persones homosexuals, bisexuals i transsexuals, sinó les actituds homofòbiques, que amenacen la nostra convivència pacífica, la cohesió social i el respecte envers els nostres ciutadans i ciutadanes”.

 

Tot i les conquestes notables que en els darrers anys s'han aconseguit, la coalició considera que la lluita per la igualtat real i el reconeixement públic del col·lectiu LGTB no ha acabat. La societat segueix mantenint actituds de rebuig, por, violència i incomprensió contra les persones LGTB. “Continua vigent un model de societat on la heterosexualitat és considerada l’orientació afectivosexual normal i natural i totes les persones són considerades heterosexuals fins que es demostri el contrari”.

 

Fernández ha recordat que aquest model encara dona por bo valors i creences que rebutja qualsevol relació no heterosexual, i trobem comportaments de discriminació en tots els àmbits: en el treball, l'educació, el llenguatge, la salut, l’esport, els serveis públics, la cultura i la religió, etcètera.

 

Per tot això, la coalició nacionalista i ecosocialista de Palma considera que el conjunt d'actituds i sentiments irracionals de rebuig, por psicològica i social, hostilitat, prejudici, vergonya, odi i falta de respecte a les persones homosexuals, bisexual i transsexuals, és una violació dels drets humans como el racisme, el masclisme i altres actituds discriminatòries que ha de ser combatuda amb determinació.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: