"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 16/05/2011

PSM-IV-ExM fixarà quotes mínimes de consum de productes locals i ecològics a escoles i hospitals per promoure l’agricultura

Biel Barceló presenta a una vinya de Santa Maria les mesures per potenciar la producció agrícola pròpia, que inclouen la creació dels dinamitzadors alimentaris

La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha presentat avui matí les mesures per promoure l’agricultura i els productes agroalimentaris locals. Els candidats al Parlament, Biel Barceló i Fina Santiago, s’han desplaçat a una vinya de Santa Maria per anunciar propostes com ara l’establiment de quotes mínimes de consum de productes locals i ecològics a escoles, hotels i hospitals i la creació de la figura dels dinamitzadors alimentaris a escoles, mercats i associacions de veïns perquè promoguin el consum de productes locals, “dins l’estratègia de diversificació econòmica tan necessària”.

 

Biel Barceló ha recordat que “amb la feina dels pagesos i el sector primari, no només produeixen aliments, sinó que  aporten moltes més coses a la societat del que els indicadors econòmics ens mostren. Els pagesos aporten valor paisatgístic, perquè fan que el nostre paisatge sigui atractiu pels mallorquins i pels turistes; aporten valor econòmic i ocupació: en bona mesura, fan que l’economia dels pobles de l’interior de l’illa no s’hagi ressentit tant de la crisi, ja que donen feina a ferrers, mecànics, venedors de maquinària agrícola, venedors de productes pel camp, etc; i aporten valor ambiental, perquè ens ajuden a conservar la biodiversitat i a protegir el camp de l’erosió o incendis.

 

El candidat de la coalició PSM-IV-ExM ha afirmat que “en agricultura els resultats han estat molt bons. El camp, els pagesos i les indústries agroalimentàries han tengut un gran desenvolupament en el sector del vi o l’oli; i ara fa falta estendre això a més productes com el peix, els fruits secs i els cítrics; i a tots aquells d’origen ecològic”. Per això, les principals propostes de la coalició són:

 

1) La creació de la figura dels dinamitzadors de l’alimentació, “perquè a escoles, mercats i associacions de veïns promoguin el consum d’aliments locals i sans”.

 

2) L’establiment d’una quota mínima de consum de producció local i ecològica en escoles, residències de gent gran, hospitals i establiments hotelers.

 

3) La promoció de més marques de qualitat dels productes locals, “perquè han donat bon resultat”.

 

4) L’establiment d’un temps màxim per resoldre i pagar els ajuts. Barceló ha explicat que “és injustificable que per resoldre i pagar un ajut passin anys, l’impagament d’aquestes ajudes està ofegant el sector”.

 

D’altra banda, Biel Barceló també ha avançat que el Govern recuperarà, entre les conselleries, una “referència política del sector agrícola”.

Enllaços

www.pensadiferent.cat


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: