"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 16/05/2011

“El tramvia de Palma és una aposta per la modernitat i l’economia verda”

La coalició que encapçala Antoni Verger i Marisol Fernández defensa el projecte de construcció del tramvia de Ciutat perquè és una inversió justificada des de tots els punts de vista tècnics i contribuirà a dinamitzar l’economia i el turisme de PalmaLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha assegurat avui que el nou tramvia de Ciutat és la garantia per convertir Palma en una ciutat moderna i respectuosa amb el medi ambient. Els candidats a l’Ajuntament, Antoni Verger i Marisol Fernández s’han desplaçat fins la Plaça de Ses Veles de Palma, un dels punts per on està previst que circuli el tramvia, per explicar les seves propostes en matèria de mobilitat sostenible i eficient.

 

“Apostam de manera rotunda pel projecte del tramvia de Palma perquè es tracta d’un model de transport col·lectiu modern i eficient, que dóna solucions als ciutadans, però també és una aposta pel medi ambient i la reducció d’emissions i renous”. Verger, a més, ha assegurat que la connexió entre la Platja de Palma i el centre de Ciutat contribuirà a millorar l’oferta turística de la ciutat.

 

PSM-IniciativaVerds-Entesa de Palma considera aquest projecte necessari per consolidar un canvi de model en la mobilitat de la ciutat però també perquè contribueix a dinamitzar l’economia, creant nous llocs de feina, i generant inversions en innovació i desenvolupament de noves tecnologies. “El projecte del tramvia ha engegat els tràmits perquè el 2012 es pugui iniciar la seva tramitació i sigui una realitat el 2014. I qualsevol passa en sentit contrari és una greu errada i demostraria molt poca qualitat democràtica”.


El candidat a la batlia de Palma ha recordat que aquest projecte està inclòs dins el Pla Director Sectorial de Carreteres per tal de dur endavant els projectes que aquesta ciutat i aquesta illa necessiten “independentment del color polític dels governs de torn”. Verger ha reiterat que es tracta d’una inversió justificada i avalada des de tots els punts de vista tècnics, ja que preveu una gran capacitat de transportar passatgers des de la Platja de Palma i l’aeroport fins el centre de la ciutat.

 

En aquest sentit, Verger ha explicat als mitjans de comunicació presents, i davant un mapa d’Europa, que Palma s’equipararà a moltes ciutat europees que ja disposen d’aquest transport efectiu i sostenible. A tota Europa hi ha més d’11.600 quilòmetres de línia de tramvia repartits per més de 284 ciutats, entre elles, Oporto, Vitoria, Montpeller, Vitòria, París, Zurich, Berlin, Sevilla, Lisboa o Barcelona. “Ara falta incloure-hi Palma en aquest mapa”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: