"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 10/03/2011

El PSOE rectifica: la via connectora serà una carretera i no una autovia

El PSM-IniciativaVerds aconsegueix un acord del Consell per reconduir el projecte viari, reduir-ne l’impacte i passar els tràmits ambientalsEl ple del Consell de Mallorca, amb l'únic vot en contra del PP, ha aprovat aquest dijous que la via connectora serà una carretera convencional de doble calçada i no una autovia i que haurà de comptar amb totes les avaluacions ambientals que siguin necessàries.

 

Aquest compromís és "un principi d'acord", fruit d'una proposta de resolució presentada pel BLOC (PSM-IniciativaVerds), el suport del Grup Mixt i transaccionada pel PSOE. La portaveu de la coalició nacionalista i ecosocialista al Consell, Joana Lluïsa Mascaró, s'ha mostrat "contenta" que "el PSOE rectifiqui" i es comprometi amb una carretera convencional i no una autovia, però ha aclarit que això no és un acord final, sinó un primer pas per seguir negociant: "Estam en el bon camí", ha dit.

 


Els següents passos consistiran en la negociació de les interseccions d'aquesta via ja que en ser una carretera convencional s'hauran de suprimir alguns dels enllaços elevats i substituir-los per rotondes, exceptuant en tot cas aquells enllaços en els quals la densitat de trànsit així ho exigeixi.


La Comissió Balear de Medi Ambient analitzarà els trams i determinarà si han de ser objecte o no d'informes ambientals concrets, i, en el cas que així sigui, si es decideix que cal parar algun treball, es farà, segons han afirmat els socialistes.


En el ple extraordinari s'han debatut 59 propostes de resolució (12 d’elles del BLOC) derivades del debat de política general del Consell de Mallorca celebrat el passat febrer. Entre elles, s'ha aprovat per unanimitat una proposta de la coalició nacionalista i ecosocialista per la qual el Consell rebutja "frontalment" els delictes relacionats amb la corrupció i adoptar totes les mesures al seu abast per a ser compensat pels perjudicis aquesta corrupció li hagi suposat.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: