"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 10/03/2011

El PSM vol que el govern espanyol retiri la privatització dels aeroports

El PSM-EN acusa el ministeri de Foment de crear un conflicte social que posa en perill la recuperació econòmica del turisme a les illesEl PSM-Entesa Nacionalista assegura que l'anunci d'una vaga de 22 dies per part dels sindicats ja està perjudicant a les Illes com a destinació turística de preferència de cara a les primeres vacances de Setmana Santa i acusa el Ministeri d'haver provocat un conflicte social en un moment del tot inorportú. Un conflicte que pot evitar i que ha d'evitar fent una passa enrere en el procés de privatització dels aeroports espanyols.

 

Els nacionalistes consideren que la vaga s'ha d'evitar pels enormes perjudicis sobre el turisme i l'economia balear, sobre els treballadors que en viuen, però comprenen que els treballadors no assumeixin de manera impassible les passes per a la privatització d'AENA, en aquest sentit, lamenten que se'ls hi atribueixi gairebé en exclusiva la responsabilitat per un conflicte que no han cercat, "el principal responsable d'aquesta situació és el govern espanyol, que és qui ha creat aquest conflicte iniciant un procés de privatització unilateralment".

 

Es mostren contraris a la privatització dels aeroports i recorden que els interessos públics han de prevaldre per damunt els privats, sobretot en aquesta qüestió clau per a l’economia de les Illes Balears. Asseguren que és vital mantenir la titularitat pública dels aeroports i insten, un cop més, al ministeri i el govern espanyol a concretar el model de cogestió aeroportuària que permetria augmentar la competitivitat de les illes com a destinació turística.

 

En tot cas, consideren que, més enllà de les discrepàncies polítiques sobre el model de gestió, tothom hauria de coincidir que no és el moment de plantejar un conflicte social als aeroports, ara toca apostar plegats per la recuperació econòmica, i, per tant, si el PSOE no vol enterrar definitivament la iniciativa de privatització, sí que ha d’entendre que ara l'ha d’aparcar.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: