"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 08/03/2011

El PSM-EN proposa disminuir els beneficis de les grans empreses elèctriques

El senador Pere Sampol ha interpel·lat avui al Ministre d'Indústria per reclamar un sistema més just que eviti que els ingressos de les elèctriques suposi un cost de 200 euros per a cada ciutadàEl senador del PSM-EN ha intervingut avui al ple de la Cambra Alta per posar en evidència el pervers sistema espanyol del càlcul del preu de l'electricitat i per instar al ministre a un canvi en el sistema que corregeixi l'actual pujada de la tarifa elèctrica.


Sampol ha manifestat durant la seva intervenció que els ciutadans estan pagant de la seva butxaca el dèficit elèctric espanyol mentre les principals empreses productores augmenten any rere any els marges de benefici. De fet, ha dit, el 2010 tancaren amb un 10% més de beneficis, el que suposa 8.200 milions d'euros.


El senador nacionalista reivindica un canvi del sistema elèctric que permeti reduir el dèficit elèctric a través de retallades en els beneficis de les empreses. “S'evitaria així carregar sobre els productors de l'energia fotovoltaica la responsabilitat del dèficit de tarifa que arranca molt abans del 2008, moment en què va suposar una gran expansió de les empreses fotovoltaiques”.


No pot ser que les centrals elèctriques cobrin la producció de l'energia fins a dos i tres vegades el preu del cost de generació, mentre tenen instal·lacions de fa més de 25 o 40 anys en funcionament, i per tant, totalment amortitzades”.


El senador, a més, ha recordat que representants de la Unió Europea ja s'han mostrat preocupats per la retallada de les ajudes a les empreses fotovoltaiques perquè posa en perill les energies renovables, no sol a l'Estat espanyol sinó a tota la Unió Europea.



      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: