"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 05/03/2011

Sampol interpel·la el ministre d’Indústria sobre la pujada de les tarifes elèctriques

El senador del PSM-EN intervindrà en el ple del proper dimarts per posar en evidència la injustícia que suposa l’actual sistema tarifari mentre les principals companyies productores obtenen beneficis milionaris 

El senador nacionalista pel BLOC-PSM-Verds, Pere Sampol, ha registrat una pregunta oral que dirigirà al ministre espanyol d’Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, durant la sessió plenària de la Cambra Alta el proper dimarts. Sampol demanarà explicacions al ministre sobre la pujada de les tarifes elèctriques espanyoles en un moment en què les principals companyies productores han tancat l’exercici de 2010 amb beneficis milionaris.

 

“Endesa, Iberdrola i Gas Natural tancaren l’exercici de 2010 amb un augment del 10% dels beneficis respecte l’any anterior, amb 8.200 milions d’euros de beneficis, tot i la baixada del consum d’energia elèctrica”. Al mateix temps, Sampol denuncia que el govern espanyol culpa les 68.000 explotacions d’energia solar fotovoltaica del dèficit de tarifa, quan aquest en realitat es remunta a l’època del president del PP José María Aznar, quan encara no existien aquestes petites exploracions.

 

El senador del PSM-EN lamenta que els beneficis milionaris de les companyies elèctriques suposen un cost de més de 170 euros per a cada ciutadà de l’estat espanyol. Un fet que s’agreuja amb la sospita que aquestes empreses practiquen evasió d’impostos, ja que segons ha denunciat l’Observatori de la responsabilitat social de les empreses de l’IBEX 35, aquestes tres grans elèctriques tenen sucursals a paradisos fiscals.

 

Esmena contra les prospeccions petrolieres

 

D’altra banda, la sessió plenària de la setmana vinent també preveu el debat de l’esmena del senador nacionalista a la llei complementària d’Economia Sostenible amb l’objectiu de derogar els decrets del govern espanyol que permeten prospeccions petrolieres a la costa de les Illes Balears.

 

Cal recordar que tant PSM-EN com IniciativaVerds estan duent a terme accions i iniciatives parlamentàries per tal d’impedir aquestes prospeccions petrolíferes davant les costes d’Eivissa i del País Valencià. El grup parlamentari del BLOC-PSM-Verds en el Parlament de les Illes Balears, per la seva part, ha registrat un Proposició No de Llei per tal que la Cambra balear es pronunciï a favor de la derogació d’aquests decrets.

 

Mentrestant, el senador Sampol treballa per aconseguir els suports necessaris per tirar endavant l’esmena que evitarà aquestes actuacions a la costa perquè “suposen un impacte molt negatiu des del punt de vista ambiental i turístic, no s’han consultat amb el Govern de les Illes Balears, i perpetua una economia del passat, basada en el petroli”.

 


Documents

Esmena derogació Prospeccions petrolieres (7 KB)
Interpel·lació Ministre d'Indústria (272 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: