"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 05/03/2011

'Empoderar els municipis, recuperar la democràcia'

Espai Plural es reuneix a Palma per analitzar la política des del punt de vista municipalista amb la participació del PSM-IniciativaVerdsAquest dissabte s'ha celebrat a Palma la quarta trobada d'Espai Plural amb motiu d'unes jornades on s'han tractat les problemàtiques que tenen principalment els ajuntaments, les institucions que més estan patint els efectes de la crisi, ja que se'ls ha impedit el fet de poder endeutar-se i han de donar la primera resposta a les necessitats de la ciutadania.

 

Han participat en l'acte, Nieves Ibeas de Chunta Aragonesista, David Cabello de Paralelo36, Jordi Guillot d'Iniciativa per Catalunya-Verds, Paco Garcia d'Iniciativa del Poble Valencià i David Abril d'INICIATIVAVERDS. Nueva Canarias, que també forma part d'Espai Plural, també recolza el manifest.

 

IniciativaVerds i el PSM-EN han exercit d'amfitrions i han participat activament en aquesta trobada municipalista, mentre IniciativaVerds n'és membre. El secretari general del PSM-EN i candidat del PSM-IniciativaVerds a la Presdiència del Govern, Biel Barceló, ha acudit a l'acte de clausura de l'Espai Plural. Així mateix també hi ha estat present el Secretari de Relacions Polítiques, Magí Moranta, i el Director General de Mobilitat del Govern i candidat de la coalició PSM-IniciativaVerds a la batlia de Palma, Antoni Verger, qui ha participat en la taula rodona.

 

David Abril, ha apuntat la necessitat de finançar millor als Ajuntaments i recalca el missatge populista que realitza el Partit Popular, ja que en el cas concret de Mallorca, han estat els que més diners han tudat. Cal tornar ha posar en primer terme les polítiques per a les persones.

 

La presidenta del CHA, Nieves Ibeas, ha manifestat la seva preocupació per l'intent d’expulsar els partits petits de la vida política que estan fent PP i PSOE. Tractant-los com a marginals i sense propostes. A més de fomentar un espanyolisme recalcitrant, amb un missatge simplista i populista, que no proposa i només de frontissa.

 

Des d'Iniciativa del Poble Valencià, Paco García, creu que Espai Plural té un llarg recorregut i obre una nova forma de fer política. Aquesta crisi econòmica només té una sortida, que és la del canvi de model, no només econòmica també amb caire mediambiental.

 

El representant de Paralelo36, David Cabello, ha fet una al·legoria amb el nom de la seva plataforma política amb tot allò que està succeint per sota d'aquest paral·lel, que són les revoltes populars als països magrebins, que reclamen canvis en la seva forma de vida. Ha parlat també de la quantitat de candidatures que s'estan realitzant a Andalusia per a les properes eleccions.

 

Jordi Guillot (ICV) creu que hi ha alternatives als principals partits, com els que formen Espai Plural, opcions amb contundència, des de l'esquerra i l'ecologisme polític. I no hem d'oblidar que el nostre repte més proper estan en les eleccions de maig d’aquest any i l'intens treball que cal realitzar parell intentar retornar la dignitat a la classe política, creant un espai d'esperança.


Documents

Manifest d'Espai Plural (38 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: