"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 04/03/2011

El Parlament debatrà una PNL del BLOC per impedir les prospeccions petrolieres

El grup parlamentari confia que tots els diputats es mostrin a favor de derogar unes investigacions davant les costes d’Eivissa i el País Valencià que perjudicaran el medi ambient, i de retruc l’activitat turística a les Illes BalearsEl grup parlamentari ha registrat una Proposició No de Llei per aconseguir que la Cambra balear es pronunciï sobre la intenció del govern espanyol de permetre prospeccions petrolieres entre les costes d’Eivissa i el País Valencià. La PNL ja va ser registrada ara fa una setmana, mentre que avui el grup parlamentari ha afegit una esmena a aquesta iniciativa legislativa per tal de deixar constància que aquestes prospeccions “no es corresponen amb la necessitat de fer una transició des del model energètic basat en els combustibles fòssils cap a un futur d’energies netes”.


D’aquesta manera, la proposició del grup parlamentari BLOC i PSM-Verds contempla tres punts que seran debatuts i votats durant el proper ple del Parlament, el dimarts dia 8 de març. Aquests punts inclouen, en primer lloc, l’oposició a les prospeccions al litoral balear pel seu impacte ambiental, sobre l’activitat pesquera i turística.

 

En segon lloc, i aquest és un dels punts modificats respecte el registre inicial de la PNL, es posa de manifest la necessitat d’accions que fomentin un canvi de model energètic, que en aquest cas precisament s’encamina en direcció contrària, per tant cap al reforç d’un model energètic basat en els combustibles fòssils.


Finalment, els diputats del BLOC confien que el Parlament es pronunciï favorablement a la revocació dels decrets del govern espanyol que concedeixen els permisos per a les prospeccions d’hidrocarburs.

 


Per tot això, el grup parlamentari insta a tots els grups a donar suport a aquesta iniciativa per tal d’evidenciar la manca de responsabilitat del govern espanyol ja que ha decidit aprovar aquests decrets sense consultar amb el Govern de les Illes Balears, i per tant sense avaluar les possibles repercussions tant per al medi ambient com al turisme de les illes.

 


Documents

Esmena a la Proposició No de Llei (355 KB)
Proposició No de Llei per evitar prospeccions petrolieres (79 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: