"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 03/03/2011

Mascaró proposa que el Consell adopti mesures per recuperar els doblers malversats

La portaveu del grup de consellers BLOC per Mallorca registra les propostes de resolució derivades del debat de política de la institució per demanar una Llei de finançament justa i l’adaptació del projecte de Via Connectora al Pla Director Sectorial de CarreteresJoana Lluïsa Mascaró mostra el rebuig total del grup de consellers als delictes relacionats amb la corrupció a través de les propostes de resolució que avui mateix ha registrat al Consell de Mallorca, i que es debatran durant el proper ple de la institució previst per el dia 10 de març. D’aquesta manera, demana que s’adoptin mesures concretes per recuperar els doblers malversats arran dels casos de corrupció que investiga la justícia.

 

Principalment, Mascaró presenta propostes que van dirigides a constatar la necessitat de racionalitzar l’administració insular, i la seva estructura, per tal de simplificar tràmits i reduir la burocràcia. En el mateix sentit, proposa que el Consell de Mallorca es comprometi a treballar amb el Govern per tal de definir clarament les competències que li atorga l’Estatut d’Autonomia.

 

Tal i com va quedar palès durant el debat de política general del Consell, celebrat ara fa una setmana, per al PSM-EN i el grup de consellers és una prioritat la defensa d’una millora en el finançament de la institució. Així, proposa aconseguir una Llei de finançament dels consells “justa i adequada a les competències i serveis que gestionen”, i també per als ajuntaments a través d’un nou sistema de finançament de les corporacions locals.

 

D’altra banda, la portaveu del grup estableix els paràmetres mínims pels quals s’ha de regir el desenvolupament del projecte de la Via Connectora. És a dir, la minimització de l’impacte ambiental i del consum de territori, però sobretot l’adaptació a la part normativa del Pla Director Sectorial de Carreteres (PDSC) i l’adaptació del projecte al model de carretera convencional desdoblada amb una velocitat màxima de 80 km/h. Pas imprescindible també és l’aprovació de totes les avaluacions ambientals de la Comissió Balear de Medi Ambient.

 

Així mateix, les propostes de resolució posen en evidència la necessitat d’incrementar la protecció del patrimoni i la defensa de la nostra llengua, així com els esforços per tal de reconèixer la funció estratègica de la Cultura com a element diferenciador de la nostra terra.


Documents

Propostes de resolució (52 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: