"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 28/02/2011

El Ple de Cort deixa sense efecte la medalla d’Or de la ciutat a Franco

Nanda Ramon ha defensat que amb aquest acte de justícia històrica es contribueix a tancar algunes ferides encara ofertes d’aquelles persones que van patir les conseqüències de la Guerra Civil i la dictadura franquistaLa sessió plenària de l’Ajuntament de Palma celebrat avui ha tractat molts dels temes que preocupen a l’equip de Govern i a la coalició PSM-INICIATIVAVERDS. Així, s’ha aprovat de forma unànime l’Ordenança reguladora de l’ús cívic dels espais públics de Ciutat, l’anomenada ordenança del “botellot”. Tots els grups municipals han votat a favor d’entrar a regular, i prohibir, les concentracions de tipus lúdic, esportiu o associades a aquesta pràctica dels joves que alteren greument la convivència ciutadana en determinades situacions i zones.

 

Però, un dels assumptes principals d’aquest ple ha estat l’aprovació de l’una declaració institucional per la qual l’Ajuntament de Palma deixa sense efecte l’acord de 20 de febrer de 1946 que va concedir la primera medalla d’Or de la ciutat al dictador espanyol Francisco Franco.

 

D’aquesta manera, i a proposta de la Regidoria de Cultura, Joventut, Patrimoni i Política Lingüística, Cort expressa el reconeixement per totes aquelles persones que van sofrir, directament o en pla persona dels seus familiars, “les persecucions i la violència durant la Guerra Civil i  la posterior dictadura”. Però en especial als 66 funcionaris que van ser represaliats i destituïts dels seus càrrecs per pertànyer o col·laborar amb l’esquerra.

 

“Volem contribuir en tancar les ferides encara obertes des del convenciment que aprofundint d’aquesta manera en l’esperit del retrobament no sol els ciutadans que van patir la dictadura són reconeguts i honrats, sinó la democràcia en el seu conjunt”. El text a més aprova que l’Ajuntament de Palma facilitarà a qui ho sol·liciti les tasques de localització i identificació dels desapareguts com una darrera mostra de respecte cap a ells.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: