"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 22/10/2001

La Comissi贸 Europea revela que el Ministeri de Medi Ambient del Govern espanyol no ha fet cap avaluaci贸 d'impacte ambiental en el projecte de la de construcci贸 de la depuradora de Sant Jordi

La Comissi贸 Europea revela que el Ministeri de Medi Ambient del Govern espanyol no ha fet cap avaluaci贸 d'impacte ambiental en el projecte de la de construcci贸 de la depuradora de Sant Jordi.

La Comissi贸 Europea, ha revelat, a trav茅s de la comissaria de Medi Ambient M. Wallstr枚m, que el ministeri de Medi Ambient "no va considerar necessari" sotmetre el projecte de construcci贸 de la depuradora de Sant Jordi al procediment d'avaluaci贸 de l'impacte ambiental que aquesta obra podria causar.

La Comissi贸, que d'aquesta manera responia a una pregunta feta per el PSM i la "Plataforma de Sant Jordi i S'Aranjassa en defensa del Prat" a trav茅s de l'Oficina Europea del PSM al Parlament Europeu, ha desvelat aquesta sorprenent dada en la pregunta formulada el passat 31 d'agost, just despr茅s de que el Ministeri anunci脿s l'imminent comen莽ament de les obres dintre del present mes d'octubre.

La Comissi贸 tamb茅 ha reconegut que el cost total de la obra ser脿 de 22'451 milions d'euros, dels quals la subvenci贸 comunit脿ria puja fins a 19 milions d'euros, que representa un 85% del cost total. Igualment, la Comissi贸 tamb茅 ha explicat que el gruix de l'obra s'ha de realitzar entre el 28 de juliol de 1998 i el 30 de desembre de 2003.

Antoni Alorda, portaveu de l'executiva del PSM, s'ha mostrat "sorpr猫s pel fet de que el Ministeri no hagi fet cap estudi d'avaluaci贸 de l'impacte ambiental, sobretot tractant-se d'una estaci贸 d'aig眉es residuals a escassos 500 metres de les poblacions de Sant Jordi i S'Aranjassa".

Cecili Buele, diputat del grup nacionalista, ha volgut remarcar que "茅s arriscat i m'estranya que el Ministeri de Medi Ambient tingui tanta pressa en comen莽ar les obres de la depuradora, ja que no es pot oblidar que des del passat 27 de setembre la Comissi贸 de Peticions del Parlament Europeu, presidida per l'eurodiputat itali脿 Gemelli, va comen莽ar un proc茅s d'investigaci贸 sobre la possible il路legalitat del projecte de construcci贸 de la depuradora. De fet, totes les reclamacions de la Plataforma varen ser admeses a tr脿mit".

Finalment, el PSM demana que, "comenci un di脿leg a tres bandes entre els afectats, el Ministeri de Medi Ambient i EMAYA per tal de clarificar la situaci贸.

Per altra banda, Cecili Buele anuncia que des del grup parlamentari s鈥檈studia la possibilitat que el Parlament de les Illes Balears intercedeixi davant el Ministeri perqu猫 es canvi茂 la ubicaci贸 per una altra de mes adequada, allunyada del nucli de Sant Jordi.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: