"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 21/04/2010

Biel Barceló fa una crida per unificar l'espai del nacionalisme progressista a les Illes Balears

El secretari general del PSM-EN "fa seves" les conclusions del llibre "El nacionalisme progressista a les Illes Balears", presentat avui per la Fundació Emili DarderEl secretari general del PSM-Entesa Nacionalista, Biel Barceló, ha fet una crida a la unitat orgànica del nacionalisme progressista, amb els objectius de "fer front al bipartidisme espanyol PP-PSOE" i de "fer avançar el dret de decidir de les Illes Balears". El dirigent nacionalista ha fet aquestes declaracions en la presentació del llibre "El nacionalisme progressista a les Illes Balears", editat per la Fundació Emili Darder i Edicions Documenta Balear, en la qual també ha participat el president de la Fundació, Antoni Marimon.

 

Biel Barceló ha qualificat l'edició del llibre presentat com una "iniciativa necessària per repensar el projecte del nacionalisme progressista i ecologista, des d'un punt de vista plural". En aquest volum han col·laborat 33 autors procedents de les quatre illes, d'àmbits acadèmics i professionals diversos, alguns d'independents i d'altres vinculats als partits del nacionalisme d'esquerres (PSM-EN, ERC i Entesa), que reflexionen sobre el present i el futur d'aquest espai polític al nostre país.

 

El secretari general del PSM-EN i també membre del patronat de la Fundació Emili Darder ha afirmat que "el PSM-EN fa seves les conclusions del llibre", que majoritàriament apunten la necessitat d'una confluència orgànica de l'espai d'esquerra nacionalista. Així mateix, ha recordat que aquestes conclusions són "coherents" tant amb les decisions preses a l'assemblea de militants celebrada a Porreres el passat 20 de febrer com amb els darrers congressos del partit, en què s'aposta per un bloc nacionalista i progressista.

 

Biel Barceló ha afirmat que "la voluntat del PSM-EN sempre ha estat unificar el nacionalisme progressista", i que aquesta aposta "ha d'anar més enllà d'una coalició electoral, per constituir un nou subjecte polític amb òrgans assemblearis i amb òrgans de direcció triats democràticament per les bases". "Creim que aquesta és l'única manera de superar tots els entrebancs que s'han tingut fins ara", ha dit Barceló. Segons el líder del PSM-EN, aquesta proposta reforçaria l'espai del nacionalisme d'esquerres per poder aconseguir els objectius de "fer front al bipartidisme espanyol PP-PSOE" oferint una "alternativa de govern", i de "fer avançar el dret de decidir del país".


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: