"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 15/04/2010

Biel Barceló: "els polítics hem d'enviar un missatge clar: que els partits no protegiran els corruptes"

El PSM-EN es reuneix amb la Plataforma per l'Exemplaritat en la Gestió PúblicaLa direcció del PSM-Entesa Nacionalista s'ha reunit avui amb representants de la Plataforma per l'Exemplaritat en la Gestió Pública, integrada per entitats de la societat civil com ara el Cercle d'Economia i el Col·legi d'Advocats, entre d'altres. Aquesta Plataforma ha estat constituïda arran de la proliferació de casos de corrupció política, vinculats sobretot a la gestió dels governs del PP i d'UM de la legislatura passada (en què Jaume Matas presidia el Govern i Maria Antònia Munar el Consell).

La reunió havia estat demanada per la Plataforma, que ha explicat una bateria de mesures per garantir la transparència en els procediments administratius i l'eficiència en la gestió pública, i per augmentar els controls en les administracions públiques.

Al seu torn, el secretari general del PSM-EN, Biel Barceló, ha explicat el posicionament del partit en aquestes qüestions. Barceló ha manifestat la "coincidència plena" amb la Plataforma en la necessitat d'introduir modificacions legislatives per aconseguir una major transparència i uns majors controls. En aquest sentit, ha apuntat que la llei del sector públic introduirà novetats en aquest sentit. Barceló, a més, s'ha compromès a estudiar les propostes d'esmenes de la Plataforma i traslladar-les al grup parlamentari del BLOC i a la resta de grups parlamentaris, per tal d'incorporar-ne aquelles que es consensuïn. El dirigent nacionalista també ha explicat les propostes del BLOC per a la reforma del reglament del Parlament: que incorpori l'obligació de fer públic el patrimoni dels diputats, i la possibilitat de suspensió i substitució temporal d'aquells diputats que tenguin un judici oral obert.

Biel Barceló també ha subratllat que, al marge de les reformes legislatives, cal enviar un missatge polític a la ciutadania. En aquest sentit, ha dit que els polítics han d'advertir els corruptes que, "a més de ser perseguits per la justícia, no seran protegits pels seus partits".

Per part dels nacionalistes hi han assistit el secretari general, Biel Barceló, la vicesecretària general, Joana Lluïsa Mascaró, i el secretari d'organització, Xavier Bacigalupe. Per part de la Plataforma, el vicepresident i el secretari tècnic del Cercle d'Economia, Lluís Quetglas i Tomeu Miralles respectivament, i el vicedegà del Col·legi d'Advocats, Rafael Gil.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: