"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 14/04/2010

El PSM-EN insta PP i UM a donar suport a l'eliminació de les ARTs del PTM

Els nacionalistes consideren que aquesta és la reacció política que els conservadors i els regionalistes haurien de tenir davant les investigacions judicials sobre el cas PTMEl PSM-Entesa Nacionalista ha instat avui el PP i UM a donar suport a l'eliminació de les polèmiques Àrees de Reconversió Territorial directes (ART) del Pla Territorial de Mallorca (PTM), com a reacció política davant la investigació judicial del cas de presumpta corrupció política en relació a l'elaboració de la norma urbanística insular. El cas PTM investiga els delictes derivats d'un suposat "canvi de cromos" urbanístic entre PP i UM durant el procés d'elaboració del PTM la passada legislatura (en què Jaume Matas era president del Govern i Maria Antònia Munar presidenta del Consell).


En el marc d'aquesta investigació, aquests dies han declarat en els jutjats destacats dirigents conservadors i regionalistes. Des del PSM-EN consideren significatiu que cap d'ells s'hagi volgut atribuir la paternitat de cap de les ARTs investigades. Els nacionalistes insten les noves cúpules del PP i d'UM a desmarcar-se no només judicialment, sinó també políticament, de les escandaloses pilotades urbanístiques al voltant de les ARTs.

El PSM-EN considera que l'única actitud política digna és eliminar totes les ARTs que estan sota sospita. Des del partit liderat per Biel Barceló recorden que un dels compromisos de l'acord de governabilitat signat l'any 2007 entre PSOE, BLOC i UM era revisar el PTM per eliminar-ne les ARTs.

Els nacionalistes han denunciat reiteradament que les ARTs, a més d'estar en el punt de mira de la fiscalia anticorrupció, no suposaven reconversions reals, sinó que eren excuses per urbanitzar en terrenys rústics i no tenien cap sentit des del punt de vista d’ordenació territorial. Des del PSM-EN també recorden que un informe encomanat pel Consell indica que en cas d'eliminar les ARTs les indemnitzacions que podrien reclamar els propietaris afectats a la institució insular no suposarien un gran problema, ja que en la majoria dels casos no s'hi han generat drets.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: