"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 12/04/2010

El BLOC insta el PP a retirar la seva "aberrant" proposició de llei per legalitzar el golf de Son Bosc

La coalició considera que fer una llei per anar contra un espai natural protegit és "inèdit en les democràcies avançades", i la seva aprovació seria "una vergonya per a Mallorca".El grup parlamentari del BLOC per Mallorca i PSM-Verds ha instat avui el grup parlamentari del PP a retirar la Proposició de Llei que es debatrà en el ple del Parlament de demà dimarts i que, d'aprovar-se definitivament, suposaria la derogació de l'acord del Consell de Govern del passat 26 de febrer pel qual es va iniciar un Pla d'Ordenació de Recursos Naturals (PORN) de l'Albufera, per tal de protegir els importants valors mediambientals dels terrenys del parc i dels terrenys annexes, entre ells la finca de Son Bosc (al terme municipal de Muro).


Des del BLOC recorden que els valors mediambientals de Son Bosc han rebut el suport no només d'entitats conservacionistes i científiques de Mallorca (amb el GOB al capdavant), sinó també d'experts de reconegut prestigi en l'àmbit internacional. La rica biodiversitat de Son Bosc és un fet científicament incontestable, que no pot ser negat per una llei.


El grup parlamentari de l'esquerra nacionalista i ecologista considera que la iniciativa dels conservadors és "aberrant", perquè té com a objectiu fer una llei per anar contra un espai natural protegit concret i permetre alhora un projecte urbanístic concret (en aquest cas, el camp de golf de Son Bosc), la qual cosa és "inèdit en les democràcies avançades". Per això mateix des del BLOC consideren que l'aprovació definitiva de la Proposició de Llei del PP seria "una vergonya per a Mallorca".


D'altra banda, la formació d'esquerres, nacionalista i ecologista ha avançat que activarà tots els mecanismes que estiguin al seu abast per "evitar que es perpetri aquest despropòsit".


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: