"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 20/03/2010

El PSM-EN protegirà 76 possessions de Palma

L’equip de govern de Cort, en coordinació amb ARCA, inicia els tràmits per incloure-les a la revisió i ampliació del catàlegL’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palma, dirigida per Nanda Ramon (PSM-EN), juntament amb l’àrea d’Urbanisme, inicien els tràmits necessaris per tal de protegir un total de 76 possessions situades en sòl rústic al terme municipal de Palma que l’Associació per la Revitalització de Centres Antics (ARCA) ha considerat  que tenen interès històric, artístic arquitectònic i paisatgístic.

 

Així ara  l’equip de govern  eleva al proper ple una proposta per tal de suspendre la tramitació i atogament de llicències urbanístiques de demolició que afectin a aquestes 76 possessions durant un any. Així mateix,  les llicències o autoritzacions urbanístiques que no siguin de demolició i que afectin a alguna d’aquestes 76 possessions hauran de disposar d’un informe de la Comissió de Centre Històric i Catàleg.

 

La vigència d’aquesta suspensió de llicències és d’un any, a comptar des de la publicació de l’acord plenari al BOIB. La normativa ja preveu que aquesta mesura entri en vigor amb caràcter retroactiu de tres mesos.

 

Tots aquests elements es podran incloure, posteriorment en la revisió del Catàleg que l’Ajuntament de Palma va treure a licitació el passat 17 de febrer.

 

REVISIÓ DEL CATÀLEG

 

La Junta de Govern del passat 17 de febrer aprovà treure a concurs els treballs per al recull de la informació per a la revisió del catàleg de protecció d’edificis i elements d’interès històric, artístic, arquitectònic i paisatgístic del municipi de Palma. El període perquè es presentin equips per fer aquesta feina conclou a finals de la setmana que ve (dia 26 de març).

 

Es preveu que el recull de la informació per la revisió del catàleg estigui enllestit el de novembre. Aquesta eina millorarà la protecció dels elements amb interès paisatgístic, mediambiental i patrimonial de Ciutat.

 

 L’ampliació farà que el catàleg de Palma sigui:

  • Més complert i adaptat a les necessitats de protecció del patrimoni
  • Més fàcil de consultar per part de la ciutadania. S’elaboraran noves fitxes en format digital.
  • Una eina de feina més operativa per les àrees d’Urbanisme i Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Palma.
  • Una eina oberta a la participació ciutadana.

 

 

Comissió no permanent

 

Quan la feina estigui enllestida es constituirà una Comissió no permanent per l’ampliació del Catàleg de protecció d’edificis i elements d’interès històric, artístic, arquitectònic i paisatgístic integrada per entitats proteccionistes del patrimoni, federació d’associacions i entitats palmesanes, UIB, Col·legi d’Arquitectes, grups municipals i membres de les àrees d’Urbanisme i Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Palma.

 

Criteris revisió del catàleg

 

Incloure:

- Tots els BIC Monument, Conjunt Històric, Jardí Històric, Lloc Històric, Lloc d’Interès Etnològic.

- Tots els bens catalogats per la Comissió de Centre Històric i Catalogació.

- Tots els bens catalogats als Plans Especials no inclosos al catàleg general.

- Tots els bens requerits pel Pla Territorial de Mallorca:

 

1.- Arquitectura civil:

-Construccions d’arquitectura tradicional i ús habitatge situades fora del centre històric i de l’eixample de Palma (1902).

-Edificis representatius d’un llenguatge estilístic dels segles XIX o XX de tot el terme municipal.

2.- Béns de patrimoni industrial i pre-industrial.

3.- Béns d’interès paisatgístic i ambiental.

4.- Possessions i arquitectura rural.

5.- Elements etnològics, especialment marjades i camins empedrats.

6.- Patrimoni hidràulic.

7.- Escultura heràldica.

8.- Rellotges de sol.

 

- La part del cementeri municipal anterior a 1950

 

- Exclosos els molins d’extracció d’aigua  i les possessions de la zona rústica perquè es tracta de bens que ja han estat protegits o analitzats de forma paral·lela a aquests treballs.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: