"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 05/03/2010

El PSM-EN aconsegueix que el Senat recomani que s'adapti l'IVA turístic i industrial a les necessitats d'aquests sectors

Pere Sampol i Biel Barceló expliquen les aportacions dels nacionalistes a les conclusions de la ponència d'estudi sobre la crisi econòmica, aprovades per unanimitatEl secretari general del PSM-Entesa Nacionalista, Biel Barceló, i el senador d'aquest partit, Pere Sampol, han explicat avui quines han estat les aportacions dels nacionalistes a les conclusions de la ponència d'estudi sobre la crisi econòmica, que han estat aprovades per unanimitat en la Comissió d'Economia del Senat i que pròximament es duran a ple. El PSM-EN, a través del senador Sampol, hi ha introduït una sèrie d'indicacions i recomanacions que, tot i tenir una aplicació general a l'economia de l'Estat, poden tenir una especial incidència en l'economia de les Illes Balears.

 

Pel que fa a política fiscal, el PSM-EN ha aconseguit que el Senat recomani "adaptar els tipus de l'IVA a les necessitats dels nostres sectors productius", en referència a la necessitat de reconsiderar la pujada de l'IVA turístic i industrial. En aquest sentit, els dirigents nacionalistes recorden que el PSM-EN sempre ha apostat per una política fiscal progressista, basada en els criteris de progressivitat i sostenibilitat (a través de la fiscalitat ecològica), però s'ha oposat a una fiscalitat que gravi les classes populars i els sectors econòmics productius.

 

Les recomanacions de la ponència del Senat inclou altres propostes del senador del PSM-EN en relació al sector immobiliari, com ara la revisió dels plans de construcció d'HPO per reconvertir part de l'estoc d'habitatges existents (entre 750.000 i un milió) en habitatge públic, l'increment d'incentius a la rehabilitació d'habitatges o el foment del lloguer. Pel que fa al sector financer, el senador nacionalista aposta per potenciar l'ICO i donar més suport a les Societats de Garantia Recíproca.

 

En relació a la política empresarial i industrial i d'internalització, Pere Sampol ha introduït que s'estudiï un estatut de la microempresa (tipus d'empreses que formen una part important del teixit empresarial de Balears), i que s'incentivi la internalització de les empreses donant la consideració d'empreses innovadores a les empreses exportadores. El Senat també recull, a proposta del PSM-EN, que es valori la declaració de servei públic per les connexions aèries de la península amb els arxipèlags, i que es potenciïn els vols internacionals des dels principals aeroports de l'Estat (incloent-hi Son Sant Joan).

 

La ponència d'estudi sobre la crisi econòmica ha elaborat les seves conclusions després d'haver escoltat les compareixences de 22 personalitats de l'àmbit acadèmic, financer i representants dels agents socials de l'Estat.

Enllaços

Conclusions de la ponència d'estudi del Senat sobre la crisi econòmica


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: