"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 28/02/2010

El PSM-EN considera que PP i UM “han de rompre, d’una vegada per totes, amb el seu passat”

Els nacionalistes valoren la decisió de Munar (“és un gest imprescindible que restitueix part de la dignitat del Parlament”) i insten Melià a depurar totes les responsabilitatsEl PSM-EN considera que la dimissió de na Maria Antònia Munar com a presidenta del Parlament era l’única sortida possible per ella, tenint en compte la seva situació judicial. Els ciutadans no es mereixien que la segona autoritat del país fos objecte d’acusacions de corrupció tan greus com les que pesen contra na Maria Antònia Munar.

 

Per als nacionalistes, la dimissió de Munar és un gest imprescindible que restitueix part de la dignitat del Parlament. L’assumpció de responsabilitats polítiques davant dels casos de presumpta corrupció és necessària per recuperar la confiança de la ciutadania en les institucions democràtiques. Ja feia temps que el PSM-EN havia plantejat que la dimissió de Munar era necessària.

 

El PSM-EN afegeix que el president actual d’UM, Josep Melià, ha de ser implacable en la depuració de les responsabilitats internes en tots els casos de presumpta corrupció que afecten el seu partit (Can Domenge, Son Oms-Maquillatge, Voltor...). Ha arribat un moment en què les investigacions judicials i les confessions dels implicats posen sota sospita no només la pràctica totalitat de la cúpula d’UM, sinó les maneres de fer política d’aquest partit. Si vol recuperar la credibilitat d’UM, Melià haurà d’aclarir davant l’opinió pública moltes de les qüestions que estan sent investigades, i haurà de prendre mesures molt contundents.

 

El partit dirigit per Biel Barceló considera que el PP també ha de depurar les responsabilitats polítiques que es deriven de tots els casos de corrupció vinculats a la legislatura passada (Palma Arena-Buckingham, CDEIB, Turisme Jove, Bitel, etc). Les darreres setmanes s’han produït declaracions judicials de persones pròximes a l’expresident Jaume Matas que l’apuntaven a ell com a responsable màxim de la trama de corrupció vinculada a la construcció del velòdrom Palma Arena. El nou president del PP (sigui qui sigui) haurà de prendre mesures contundents contra Jaume Matas i la resta dels implicats en aquests casos (alguns dels quals, com ara Josep Juan Cardona, encara ocupen càrrecs polítics).

 

El PSM-EN conclou que el moment actual d’intensa desafecció política per part de la ciutadania, provocada en gran mesura pels casos de corrupció, exigeix que tots els partits polítics adquireixin un compromís inequívoc amb la transparència en la gestió política i amb la regeneració de les institucions democràtiques. La política a les Illes Balears ha de començar una nova etapa, en la qual un dels objectius prioritaris de tots els partits polítics ha de ser recuperar la confiança de la ciutadania. En aquestes circumstàncies, PP i UM tenen una obligació inexcusable: han de rompre, d’una vegada per totes, amb el seu passat.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: