"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 24/02/2010

La Fundació Emili Darder i l’STEI-i rememoren l’assassinat del darrer batle republicà de Palma a mans del franquisme

Biel Barceló assisteix a l’homenatge, en què ambdues organitzacions lloen la figura política d'Emili Darder com a insígnia dels valors democràtics i de llibertatUn centenar de persones han rememorat l’assassinat d'Emili Darder, el darrer batle republicà de la ciutat de Palma, en un acte celebrat avui matí davant la placa d’homenatge a les víctimes de la repressió, al cementeri de Palma. A l’acte, que ha estat organitzat per la Fundació Emili Darder i pel sindicat STEI-i, ha assistit el secretari general del PSM-Entesa Nacionalista, Biel Barceló.

 

L’homenatge ha comptat amb les intervencions d'Antoni Marimon, president de la Fundació Emili Darder i professor d'Història Contemporània de la UIB, i de Biel Caldentey, secretari general de l’STEI-i, els quals han lloat la figura política del batle republicà. Els parlaments han estat seguits per un recital de poesia republicana a càrrec dels poetes Joan Alfons Marí i Marcel Pich, i per una ofrena floral de la Fundació, l’STEI-i i els familiars del republicà assassinat.

 

En paraules de Marimon, “Emili Darder és clar exemple d’un polític defensor dels valors democràtics i de llibertat, així com del nacionalisme democràtic de la nostra terra, compromès amb el progrés social del poble i dels seus ciutadans i ciutadanes”. Al seu torn, Caldentey, ha assenyalat que “Emili Darder fou un avançat de la seva època, i la seva actuació política i la seva aposta per l’educació pública i la dignitat laboral són de plena actualitat a dia d’avui, i de vital necessitat en el context políticosocial actual”.

 

L’acte ha estat clos per Damià Pons, membre del Patronat de la Fundació Emili Darder i exconseller d'Educació i Cultura, qui ha instat a la ciutadania i als moviments polítics i socials a assumir el paper de conscienciació i transmissió de la memòria històrica per a combatre l’oblit.

 

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: