"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 20/02/2010

El PSM-EN impulsar脿 una plataforma electoral nacionalista, d鈥檈squerres i ecologista amb l鈥檕bjectiu de revalidar majories de govern progressistes

L鈥橝ssemblea de militants celebrada avui a Porreres d贸na suport a l鈥檃ctuaci贸 de la direcci贸 del partit en la crisi amb UM, i encoratja el Govern a continuar aplicant les pol铆tiques progressistes actuals per fer front a la situaci贸 econ貌micaAvui s鈥檋a celebrat a l鈥橝udit貌rium de Porreres una reuni贸 de l鈥橝ssemblea de militants del PSM-Entesa Nacionalista. Les bases del partit han donat suport a l鈥檃ctuaci贸 de la direcci贸 en la crisi pol铆tica generada pels casos de corrupci贸, i que ha desembocat en la destituci贸 dels c脿rrecs d鈥橴M dels governs de Pacte i en la conformaci贸 de governs en minoria PSOE-BLOC a les principals institucions del pa铆s. En aquest sentit, els militants del PSM-EN han encoratjat els dirigents nacionalistes a continuar aplicant les pol铆tiques progressistes necess脿ries per afrontar la dif铆cil situaci贸 econ貌mica actual.

L鈥橝ssemblea de militants del PSM-EN tamb茅 ha aprovat avui la proposta d鈥檈strat猫gia per afrontar les properes eleccions al Parlament i als Consells insulars previstes per a 2011. Aquesta proposta, que ha estat finalment aprovada amb un 80,5% dels vots favorables (un 9,2% hi ha votat en contra, i un 10,3% s鈥檋i ha abstingut), 茅s fruit d鈥檜n proc茅s de debat que va comen莽ar amb una s猫rie de trobades participatives amb la milit脿ncia, celebrades durant els mesos de novembre i desembre passats, i va continuar als 貌rgans de decisi贸 del partit nacionalista (l'Executiva i el Consell de Direcci贸 Pol铆tica), aix铆 com a les agrupacions locals.

Segons ha explicat el secretari general dels nacionalistes, Biel Barcel贸, 鈥渆l PSM-EN mant茅 l鈥檃posta per avan莽ar cap a la uni贸 de l鈥檈spai del nacionalisme, l鈥檈squerra i l鈥檈cologisme d鈥檃quest pa铆s amb l'objectiu de bastir una alternativa s貌lida, coherent i cre茂ble a la dreta espanyolista i al bipartidisme PP-PSOE, amb vocaci贸 majorit脿ria, amb projecci贸 de futur i que avanci cap a l'exercici del dret de decidir del nostre poble鈥.

Barcel贸 ha expressat que 鈥渓a voluntat del PSM-EN a mitj脿 termini 茅s articular propostes que garanteixin la continu茂tat de les majories progressistes i nacionalistes, de manera que es puguin revalidar les pol铆tiques dels actuals governs. L鈥檃ctual situaci贸 social i econ貌mica exigeix pol铆tiques progressistes i que ens permetin avan莽ar com a pa铆s鈥.

Segons el l铆der del PSM-EN, 鈥渓a millor proposta, avui per avui, 茅s treballar per constituir una plataforma electoral n铆tidament nacionalista, n铆tidament progressista i n铆tidament ecologista鈥.

Aquesta plataforma electoral t茅 com a objectiu integrar, en primer lloc, tot l鈥檈spai del nacionalisme progressista en un 煤nic instrument pol铆tic: la Federaci贸 PSM-Entesa Nacionalista. En aquest sentit, el PSM-EN negociar脿 amb Entesa per Mallorca i amb les candidatures locals independents de car脿cter nacionalista per tal d鈥檌ntegrar-les en la Federaci贸. Pel que fa a ERC, se li far脿 una proposta de confederaci贸 perqu猫 ERC sigui el referent d鈥檈squerra nacionalista a Catalunya, i la Federaci贸 PSM-EN en sigui el referent a les Illes Balears.

D鈥檃ltra banda, el PSM-EN tamb茅 ha acordat negociar amb Els Verds per presentar una coalici贸 electoral. Els nacionalistes tamb茅 han manifestat la voluntat d鈥檌ntegrar-hi 鈥渦n espai d鈥檈squerra ecosocialista plenament sobir脿鈥, per la qual cosa el PSM-EN obrir脿 negociacions amb la formaci贸 resultant del proc茅s de refundaci贸 d鈥橢UIB, en el cas que aquesta es deslligui d鈥橧zquierda Unida.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: