"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 19/02/2010

Biel Barceló: “aquest Govern és legítim perquè no té al davant una majoria alternativa”

El portaveu del grup parlamentari del BLOC i PSM-Verds i secretari general del PSM-EN ha intervengut avui en el debat de política general extraordinari que s’ha celebrat en el Parlament“L’incompliment per part d’Unió Mallorquina del pacte de govern pel que fa a l’assumpció de responsabilitats polítiques i l’obertura d’investigacions judicials que afecten actuacions d’aquesta legislatura, que es sumen al seguit de casos judicials de l’anterior legislatura que sacsegen PP i UM, han provocat l’adopció d’una decisió difícil però necessària per recuperar la credibilitat institucional. I sí, per sorprenent que sembli, per recuperar la governabilitat, perquè la situació que vivíem resultava insostenible”.

Així ha començat Biel Barceló la seva intervenció en el debat de política general extraordinari que s’ha celebrat avui en el Parlament de les Illes Balears, després que el Govern hagi quedat en minoria (amb el suport del PSOE, BLOC-PSM-Verds i Eivissa pel Canvi) arran de la destitució dels consellers d’UM. Respecte a la ruptura del Pacte amb UM, motivada pels casos de corrupció, el portaveu del BLOC i PSM-Verds i secretari general del PSM-Entesa Nacionalista ha afirmat: “no acús ningú, no vull prejutjar res, ni a ningú, però avui més que mai és d’aplicació, deixant de banda el seu regust masclista, la famosa frase que la dona del Cèsar no tan sols ha d’ésser honrada sinó que també ho ha de semblar”.

Barceló ha explicat que el BLOC no se sent satisfet amb el “degotís d’escàndols” de presumpta corrupció perquè sempre ha posat el “sentit de país” per sobre dels “rèdits polítics”: “hem exigit responsabilitats polítiques, hem plantejat límits ètics, hem denunciat, per activa i per passiva, tot allò que suposi un malbaratament dels recursos públics, i hem reclamat als responsables que tornessin els doblers malbaratats. Per això, precisament, estem més que legitimats per dir, sense embuts, que no podríem acceptar ser dins un govern que estigués sota sospita”.

El portaveu parlamentari del BLOC ha defensat la legitimitat del Govern actual, malgrat el fet que hagi quedat en minoria: “em permetin que ho digui clar i catalĂ , un Govern en minoria absolutament legĂ­tim. Perquè malgrat no tenir ja el suport majoritari de la cambra, no tĂ© al davant, avui per avui, una majoria alternativa. No Ă©s cap cas insòlit: legĂ­timament va ser elegit aquest Govern i nomĂ©s des de la legitimitat d’una nova majoria parlamentĂ ria se’l pot desqualificar”. I ha reclamat al PP: “si amb vint-i-nou diputats no es veuen amb coratge de governar deixin que aquest Govern, amb vint-i-set, segueixi fent la seva feina. O assumeixin el govern o deixin governar. O presentin la mociĂł de censura si aixĂ­ ho creuen oportĂş, o deixin l’actitud de hooliganisme polĂ­tic desestabilitzador amb contĂ­nues amenaces”.ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: