"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 05/02/2010

BLOC i PSOE governaran en minoria despr茅s d'expulsar UM de les institucions pels casos de corrupci贸

Biel Barcel贸: "un Pacte de Govern progressista com l'actual no es podia permetre de cap manera un cas de corrupci贸 dins les seves pr貌pies files"Des d'avui, els partits del BLOC per Mallorca i el PSOE governaran en minoria en el Govern de les Illes Balears, en el Consell de Mallorca i en l'Ajuntament de Palma, despr茅s d'haver decidit destituir-hi els c脿rrecs d'Uni贸 Mallorquina arran dels casos de corrupci贸 que afecten aquest partit.

La Permanent del PSM-Entesa Nacionalista (i tamb茅 la resta de partits del BLOC) va prendre ahir la decisi贸 d鈥檈xigir la destituci贸 dels c脿rrecs executius d鈥橴ni贸 Mallorquina de totes les institucions, i aix铆 es va traslladar al PSOE. Cal recordar que el BLOC per Palma ja havia exigit p煤blicament a la batlessa de Palma, Aina Calvo, que destitu铆s els regidors d鈥橴M arran de la situaci贸 provocada per la perman猫ncia de Miquel Nadal en el Consistori (ja que UM no havia pres cap mesura contra ell, incomplint d'aquesta manera els acords del Pacte relatius als criteris d'assumpci贸 de responsabilitats pol铆tiques en casos de corrupci贸 que afecten membres del Pacte).

El secretari general del PSM-EN i portaveu parlamentari del BLOC, Biel Barcel贸, ha comparegut avui en roda de premsa per explicar la posici贸 del BLOC davant la nova situaci贸 pol铆tica. "Pensam que hav铆em d'actuar amb decisi贸 i valentia davant la degradaci贸 de la vida p煤blica provocada pels casos de corrupci贸 que han anat sorgint des de fa temps", ha dit. Si b茅 tots els casos investigats fins ara corresponien a la legislatura anterior (PP-UM), "aquesta setmana la situaci贸 havia esdevingut insostenible perqu猫 per primera vegada hem assistit a una operaci贸 policial i judicial (l'operaci贸 Voltor) que ha destapat un cas de presumpta corrupci贸 esdevingut durant la present legislatura. Un Pacte de Govern progressista com l'actual no es podia permetre de cap manera un cas de corrupci贸 dins les seves pr貌pies files".

Barcel贸 ha afirmat que "des del PSM-EN i des del BLOC estam satisfets perqu猫 el president Antich, la presidenta Armengol i la batlessa Calvo han pres la decisi贸 correcta, i que 茅s l'煤nica possible en les circumst脿ncies actuals".

El dirigent nacionalista ha dit: "nosaltres tenim ben clar que no pod铆em deixar que la corrupci贸 continu脿s enfosquint l鈥檃cci贸 de Govern i arrossegant la credibilitat del Pacte progressista i del conjunt de les nostres institucions democr脿tiques. Les institucions d鈥檃quest pa铆s han d'estar gestionades per persones que no generin la m铆nima ombra de dubte sobre l鈥檋onestedat de l'acci贸 de govern".

A partir d鈥檃ra, els representants dels partits del BLOC es reuniran amb els representants del PSOE "per analitzar la situaci贸 i per afrontar el futur de manera conjunta". Biel Barcel贸 ha explicat que "la voluntat dels partits que integram el BLOC per Mallorca 茅s de continuar aplicant les pol铆tiques progressistes i en clau de pa铆s pactades l鈥檃ny 2007, fins al final de la legislatura".

El portaveu del BLOC ha assenyalat que "els equips de govern progressistes en el Govern, en el Consell de Mallorca i en l鈥橝juntament de Palma hauran d鈥檃plicar m茅s que mai els criteris de racionalitat en la despesa (especialment, s'hauran de reestructurar tot reduint alts c脿rrecs), i hauran de treballar intensament per aconseguir dos objectius principals:
1. Recuperar la confian莽a de la ciutadania en les institucions democr脿tiques i en l鈥檈xercici de la pol铆tica.
2. Estabilitzar la situaci贸 econ貌mica i recuperar els nivells de benestar que la ciutadania d鈥檃quest pa铆s es mereix".

"Sens dubte, ser脿 complicat gestionar la situaci贸 pol铆tica que tenim des d鈥檃vui. El PP i UM, des de l'oposici贸 i sumant la majoria parlament脿ria, no ens ho posaran gens f脿cil. Per貌 hem d鈥檈star a l鈥檃l莽ada de les circumst脿ncies. 脡s l鈥檋ora de la responsabilitat, i de donar respostes a les necessitats i a les demandes dels ciutadans i de les ciutadanes d鈥檃quest pa铆s", ha concl貌s Barcel贸.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: