"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 15/10/2001

ENE denuncia que l’Estat confon la finestra única amb la llengua única

El Ministeri d’Administracions Públiques ha obert recentment un portal d’internet –www.administracion.es-, en el qual es pot accedir a tot un seguit d’informació, a més de dur a terme determinats tràmits administratius. En principi, qualsevol mesura per facilitar als ciutadans el seu accés a l’administració ha de ser valorada positivament. Ara bé, el que no resulta precisament digne d’elogi és que l’Estat vulneri drets elementals a l’hora de dur a terme les esmentades mesures.

En aquest sentit, Entesa Nacionalista i Ecologista (ENE) vol denunciar que l’esmentat portal ignora absolutament el caràcter plurilingüe de l’Estat, permetent únicament dur a terme les gestions en llengua castellana. Tal fet no tan sols revela una manca de respecte absoluta envers l’esmentat plurilingüisme, sinó fins i tot un profund menyspreu vers el propi ordenament jurídic.

Així, la llei 30/1992, de procediment administratiu, disposa al seu article 35 que és un dret dels ciutadans “utilitzar les llengües oficials al territori de la seua Comunitat Autònoma”.

L’esmentat portal no tan sols ofereix tota la informació únicament en castellà sinó que, a més, els models oficials d’instàncies i sol·licituds oferits tan sols es poden descarregar en l’esmentada llengua. Tal fet contradiu flagrantment l’article 5 del Reial Decret 1465/1999, de 17 de desembre, en el qual s’estableix que “els impresos normalitzats que es posin a disposició dels ciutadans a les dependències situades a l’àmbit territorial d’una Comunitat Autònoma amb llengua cooficial seran bilingües en castellà i en la llengua cooficial”.Que l'esmentada norma parli de dependències físiques i no virtuals no hauria de ser cap obstacle, ja que en aquest darrer cas hauria de resultar encara més senzill.

L’Entesa exigeix públicament al PP i al Govern de l’Estat que deixi de maltractar d’una vegada la nostra llengua –i de pas, el propi ordenament jurídic- i s’avengui a respectar uns drets reconegut per una Constitució amb la qual el senyor Aznar i els seus companys s’obren la boca dia sí i dia també.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: