"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 10/10/2001

La Comissi贸 Europea reconeix, en una resposta al PSM, que no es disposa d'informaci贸 suficient sobre el transport de mercaderies perilloses o t貌xiques a la Mediterr脿nia

El PSM-Entesa Nacionalista, a trav茅s de la seva Oficina al Parlament Europeu va expressar la seva preocupaci贸 a la Comissi贸 Europea sobre el transport de mercaderies t貌xiques -com 茅s el cas del petroli- a la Mar Mediterr脿nia, una pr脿ctica habitual i d'alt risc. En aquest sentit, el PSM havia sol路licitat a la UE, en primer lloc, informaci贸 i dades concretes sobre quines era la quantitat d'aquest transport perill贸s a la Mar Mediterr脿nia. En segon lloc, el PSM demanava l'adopci贸 de mesures concretes davant el perill d'aquest tr脿nsit.

En la resposta al PSM, la Comissi贸 ha reconegut als nacionalistes que les dades sobre transport mar铆tim a la Mediterr脿nia existents actualment, no aporten informaci贸 suficient. A parer del PSM aquesta 茅s una mancan莽a greu en una q眉esti贸 tan delicada i, en conseq眉猫ncia, demanen que es millorin d'immediat les informacions oficials.

El portaveu del PSM-Entesa Nacionalista, Antoni Alorda assenyala que "la possibilitat d'un accident d'un petroler davant les costes de les Illes Balears 茅s real, i, per tant, cal prendre les mesures preventives adients, tal com hem demanat a la UE." Alorda remarca que "la repetici贸 d'un desastre com l'ocorregut amb el petroler Erika, que es va trencar davant les costes bretones, a les Illes Balears, tindr铆em un doble impacte negatiu de conseq眉猫ncies incalculables; en primer lloc de car脿cter mediambiental, per貌 tamb茅 podria produir un col路lapse en l'economia balear atesa l'alta depend猫ncia del turisme. No cridem el mal temps, per貌 cal actuar amb responsabilitat".

Aix铆 mateix, la Comissi贸 Europea ha reconegut de la necessitat "d'atribuir una major import脿ncia a la seguretat del transport mar铆tim, en particular a la de mercaderies perilloses i t貌xiques, tal com el petroli i subst脿ncies qu铆miques". La Comissi贸 ha respost que ja s'han comen莽at a fer passes destacant una proposta de Directiva sobre informaci贸 de tr脿nsit mar铆tim, i dues propostes de Reglament, un per a la constituci贸 d'un fons d'indemnitzaci贸 per danys causats per la contaminaci贸 per hidrocarburs i un altre de creaci贸 d'una Ag猫ncia Europea de Seguretat Mar铆tima que haur脿 de vetllar per prendre les mesures necess脿ries en la mat猫ria.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: