"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 27/09/2001

El PSM rebutja la proposta de Llei General de Cooperació Autonòmica i demana al PP que respecti l’esperit de l’Estatut d’Autonomia

El PSM-Entesa Nacionalista vol denunciar una vegada més l’actitud involucionista que està mostrant el PP, a través del Govern central, en temes que fan referència a competències de les Comunitats Autònomes.

En aquest sentit la proposta de llei General de Cooperació Autonòmica que pretén dur a terme el ministre d’Administracions Públiques, Jesús Posadas, no és més que una nova acció per mantenir “la reconquesta” de competències i per unificar l’Estat sota un mateix criteri (Madrid).

El PSM creu que de cap de les maneres és admissible acceptar un tutelatge, per part de Madrid, de les iniciatives legislatives que les autonomies vulguin prendre fent ús del seu dret. Així mateix la carta parteix de la premissa que les Comunitats Autònomes estan totalment desenvolupades, la qual cosa el PSM no comparteix en absolut.

En aquest sentit, el PSM-Entesa Nacionalista vol deixar clara la seva postura de rebuig total a la proposta, i demana que s’aturi aquesta croada del Pp en contra del desenvolupament de l’Estat de les Autonomies.

Recursos per inconstitucionalitat contra la llei de Comerç o l’Ecotaxa, el vet del Senat a un acord pres entre dues comunitats autònomes com l’andalusa i l’extremenya o l’aprovació de la Llei d’Estabilitat Financera (dèficit zero), que limita l’autonomia financera de les Comunitats Autònomes, no fan més que refermar aquesta actitud involucionista, que ja de manera grollera i descarada, està duent a terme el PP a través de la seva majoria absoluta a les Corts Generals.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: