"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 11/03/2009

El PSM-EN continua la campanya “No ens espremeu més” amb mocions als ajuntaments

Els nacionalistes cercaran el suport de la societat civil mallorquina per a la campanya amb què reivindiquen un finançament just per a les Illes BalearsEl PSM-EN presentarà mocions municipals als ajuntaments de Mallorca per “exigir al Govern de l’Estat que el nou finançament situï les Illes Balears, com a mínim, en la mitjana de la despesa per càpita i permeti dur a terme dignament els serveis públics autonòmics”. Les mocions també insten “el Govern de les Illes Balears i als diputats i senadors illencs a les Corts Generals que no admetin un sistema que no faci justícia a les Illes Balears”.

Amb aquestes mocions, el PSM-EN continua la campanya “No ens espremeu més. Ens toca un finançament just”, que ha presentat recentment i que també inclou actes públics en què els militants nacionalistes regalen taronges als ciutadans com a símbol de com l’Estat esprem les Illes Balears a través de l’actual model de finançament autonòmic. Així mateix, la campanya preveu la creació d’espais de diàleg per cercar el suport d’entitats representatives de la societat mallorquina (sindicats, entitats empresarials, culturals...).

El text de la moció recorda que “les Illes Balears tenen un dèficit de finançament inacceptable, des dels inicis de l’autogovern, que repercuteix molt negativament en la qualitat dels serveis públics: sanitat, educació, transport públic, serveis socials... i amb la competitivitat de la nostra activitat econòmica. Som els qui més doblers aportam a l’Estat, i els qui tenim els serveis públics més deficients. (...) És un escàndol (sense parió a tota Europa), que la diferència entre allò que aportam a l’Estat i allò que en rebem superi el 10% del PIB (fins a un 14%-15% segons el mètode de càlcul) o que el finançament autonòmic per càpita sigui a les Illes Balears més de 20 punts inferior a la mitjana estatal” (veieu document adjunt).

Biel BarcelĂł, secretari general del PSM-EN, ha apuntat que “en aquests moments de dificultats econòmiques, el nostre paĂ­s necessita mĂ©s que mai els recursos pĂşblics adients per poder fer front a la crisi i per poder aplicar les polĂ­tiques socials que puguin satisfer les necessitats dels ciutadans de les Illes Balears”.ťEnllaços

Web de la campanya "no ens espremeu més"


Documents

Moció del PSM-EN per reivindicar un finançament digne (240 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: