"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 05/03/2009

El BLOC afirma que la resoluci贸 del Tribunal Suprem demostra que la ubicaci贸 de Son Espases va ser un desprop貌sit

La coalici贸 reitera que la decisi贸 del PP de construir l'hospital va ser un atemptat contra el territori i el patrimoni, i la decisi贸 del PSOE de continuar les obres, un errorEl BLOC per Mallorca afirma que el pronunciament del Tribunal Suprem sobre la suspensi贸 cautelar de la modificaci贸 del PGOU de Palma que va fer possible la construcci贸 del l'hospital de Son Espases demostra que la ubicaci贸 del nou hospital va ser un complet desprop貌sit. Aix铆 mateix, aquest pronunciament judicial posa de manifest que tota l'operaci贸 per construir el nou hospital de refer猫ncia de les Illes Balears s'ha duit a terme amb una enorme inseguretat jur铆dica.

El BLOC remarca que el Tribunal Suprem utilitza els mateixos arguments (l'afecci贸 de s貌l r煤stic i la proximitat de b茅ns declarats d'inter猫s cultural) que havien utilitzat els partits de la coalici贸, aix铆 com tots els col鈥ectius que s鈥檋avien mobilitzat per aturar el projecte de Son Espases. I aquests s贸n els arguments que el Govern anterior del Partit Popular va menysprear sistem脿ticament.

Tot i aix貌, la coalici贸 lamenta que la resoluci贸 de l鈥檃lt tribunal espanyol arriba molt tard, quan les obres del nou centre sanitari estan ja molt avan莽ades.

El BLOC es reafirma en considerar que la decisi贸 del Govern presidit per Jaume Matas de construir l'hospital de Son Espases va ser un atemptat contra el territori, contra el patrimoni i contra els interessos generals. Si, en compte de fer el nou hospital a Son Espases, s'hagu茅s reformat l'hospital de Son Dureta, a hores d'ara els ciutadans de les Illes Balears ja comptarien amb el nou hospital.

Aix铆 mateix, la coalici贸 reitera que l'octubre de 2007 la Conselleria de Salut hauria d'haver aturat el projecte de Son Espases, i lamenta que en aquell moment el PSOE decid铆s continuar les obres, contra l'opini贸 del BLOC i rebutjant totes les alternatives. Avui constatam que aquella decisi贸 va ser un greu error, ja que es va continuar un projecte constru茂t damunt d'un polvor铆 jur铆dic.

El BLOC apunta que els responsables de tirar endavant aquest projecte hauran de respondre de les conseq眉猫ncies que aquesta resoluci贸 judicial pugui comportar.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: