"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 04/03/2009

El PSM-EN posa en marxa la campanya ‘no ens espremeu més’ per reivindicar un finançament just

Els nacionalistes comparen l’espoli fiscal que pateixen les Illes Balears amb unes taronges espremudes per l'EstatEl PSM-EN ha posat en marxa la campanya ‘No ens espremeu més. Ens toca un finançament just’, amb la qual pretén reivindicar una solució al problema del finançament del nostre país, en el moment en què les negociacions per al nou model està arribant a la recta final. La campanya compara l’espoli fiscal que pateixen les Illes Balears amb la imatge d’unes taronges espremudes per l’Estat.

El secretari general del PSM-EN, Biel Barceló, acompanyat per altres dirigents i militants nacionalistes, han presentat la campanya a la Plaça Major de Palma, on han repartit bosses amb taronges i fulls informatius entre els ciutadans, per sensibilitzar-los de la necessitat d’aconseguir un finançament just.

Barceló ha recordat que, segons les balances fiscals publicades, el saldo negatiu entre allò que les Illes Balears aporten a l’Estat i allò que se’ns torna en forma de recursos és de 3.000 milions d’euros. Barceló ha subratllat que des del principi de l'autonomia, el nostre país ha estat "espremut" per l'Estat mitjançant els diferents sistemes de finançament, aprovats pel PSOE i el PP, cosa que ha provocat que les nostres institucions siguin "pobres" i, per tant, pateixin un "dèficit important" pel que fa a serveis públics, com educació i sanitat, i recursos per a equipaments i infraestructures respecte a la resta de ciutadans de l'Estat. A més, el secretari general dels nacionalistes ha apuntat que aquesta situació ha provocat una “pèrdua de la competitivitat de la nostra economia”, i "ens ha situat per sota de la mitjana en renda per càpita".

Durant la presentació de la campanya, Barceló ha insistit que, “en un moment de dificultat econòmica com l’actual, el Govern necessita els recursos suficients per donar resposta a les necessitats socials”, per la qual cosa la millora del finançament és clau. Així mateix, Barceló ha indicat que "s'ha de prendre nota del que ha passat a Galícia”, i ha afirmat que caldrà "replantejar i revisar" el pacte de governabilitat signat amb el PSIB-PSOE i amb UM si el president del Govern, Francesc Antich, no aconsegueix un finançament autonòmic just, que com a mínim situï a Balears a la mitjana estatal en despesa pública per càpita. En aquest sentit, el dirigent del PSM-EN ha apuntat que s’ha de tenir en compte no només els recursos que arriben via finançament autonòmic, sinó també les inversions estatals i els fons europeus.

La campanya 'No ens espremeu més' es desenvoluparà amb accions als carrers de diferents pobles i ciutats de Mallorca, es publicitarà en mitjans digitals, i es complementarà amb mocions en tots els Ajuntaments en els quals el PSM-EN compti amb representació per tal que aquests municipis donin suport a un finançament "justa" per a les Illes Balears.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: